Μπορεί η τεχνολογία να εξελίσσεται και τα ταξίμετρα να έχουν μεταφερθεί στα tablet, εξελίσσονται, όμως, και τα… κόλπα των επιτήδειων, με σκοπό να χρεώνουν περισσότερο τους πελάτες .

Ορισμένοι οδηγοί ταξί είχαν τάμπλετ ενώ άλλοι κινητά τηλέφωνα με εφαρμογές που προσομοιάζουν σε ταξίμετρα παραπλανώντας τους επιβάτες. Έτσι, λοιπόν, αντί το κανονικό και νόμιμο ταξίμετρο, ανοίγουν το κινητό ή το τάμπλετ το οποίο χρεώνει κατά το δοκούν. Ό,τι βγάλει η «εφαρμογή» του οδηγού ταξί και φυσικά χωρίς νόμιμη απόδειξη.

Η νέα απάτη φαίνεται να έχει γίνει μόδα στη Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες οδηγοί ταξί επέβαλαν αυθαίρετες χρεώσεις στους πελάτες τους έχοντας απενεργοποιήσει τα ταξίμετρα και στη θέση τους λειτουργούσαν ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω τάμπλετ ή smartphones.

Αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με εντατικούς ελέγχους σε δεκάδες ταξί. Συγκεκριμένα το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου, έγιναν έλεγχοι σε 126 οχήματα ταξί στα 20 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Οι συγκεκριμένοι οδηγοί ταξί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους.

Τι να προσέξετε στα ταξί

Όταν ο πελάτης μπει στο ταξί πρέπει να εντοπίσει το ταξίμετρο και να γνωρίζει ότι τόσο το κινητό όσο και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα ακόμα και αν εμφανίζουν αυτές τις ενδείξεις.

Επίσης, προτού αποβιβαστεί από το ταξί, πρέπει να ζητά τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποίο μπορεί να εκδοθεί μόνο από νόμιμο ταξίμετρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις