Δυναμικό «παρών» έδωσαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας,  στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Eργαζόμενοι, συνδικάτα και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που oδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους ιθύνοντες.

Έγιναν τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Σύνταγμα, Πλατεία Κλαυθμώνος και Προπύλαια και μετά ακολούθησε πορεία από φορείας, σωματεία και συνδικάτα.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα από μεμονωμένα άτομα που έριξαν μολότοφ.

Οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

«Ακούστε τις φωνές» ήταν το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησε νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΑΔΕΔΥ καθώς κι άλλα εργατικά σωματεία όπως και οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιπλέον, μαζική απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ καθώς και πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Με κεντρικό σύνθημα «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και εν συνεχεία πραγματοποιήσαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις