Στο Ιράν βρίσκεται ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες σχεδιάζονταν από τους δύο Πακιστανούς εξτρεμιστές που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές, μετά την εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών που σκόπευε να χτυπήσει εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αντισημίτης «αρχηγός» του τρομοκρατικού δικτύου θα πλήρωνε τους δύο Πακιστανούς για να εκτελέσουν χτυπήματα στην Αθήνα κατά Ισραηλινών. Ο «εγκέφαλος» και οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Οι δύο Πακιστανοί, που συνελήφθησαν και στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), διέμεναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ και φέρονται να έκαναν ταξίδια στην Αθήνα για να σχεδιάσουν τα τρομοκρατικά τους χτυπήματα.

Την Παρασκευή, θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ προέκυψε ότι αρχικά, σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδες αέριο σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Στη συνέχεια, τα σχέδιά τους άλλαξαν και άρχισαν να σχεδιάζουν επίθεση με εκρηκτικά.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών, που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Οι πράκτορες της ΕΥΠ παρακολουθούν επί μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση και διαβίβασαν τις κρίσιμες πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική, όταν έκριναν ότι πρέπει να γίνουν συλλήψεις προτού πραγματοποιηθεί τρομοκρατικό χτύπημα. Έχουν γίνει πολλές κατ’ οίκον έρευνες, ενώ προς ώρας δεν έχει βρεθεί οπλισμός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις