«Φυτώριο» παραγωγής κάνναβης, που είχε ακόμα και κηπουρό, αποκαλύφθηκε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στις εγκαταστάσεις εταιρείας ένα «φυτώριο» πλήρως εξοπλισμένο, στο οποίο καλλιεργούνταν 310 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν 42 κιλά κάνναβης. Την ώρα της εφόδου των αστυνομικών στην «επιχείρηση» εντοπίστηκε ο κηπουρός, ο οποίος είχε και τον ρόλο του φύλακα.

Ο 52χρονος φρόντιζε όλο το 24ωρο την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την προετοιμασία των ναρκωτικών μέχρι την πώληση. Αίσθηση προκαλεί ότι διατηρούσε μεγάλες ποσότητες τροφίμων στο φυτώριο, προκειμένου να περιορίζει τις μετακινήσεις του και να δυσχεραίνει τον εντοπισμό του.

Σε παράλληλες έρευνες, συνελήφθησαν ακόμα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και το αρχηγικό μέλος, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα (ανάμεσά τους το δεύτερο αρχηγικό μέλος).

Η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους

Ένας 56χρονος, μαζί με άτομο που αναζητείται, φέρονται ως τα αρχηγικά μέλη που ήταν υπεύθυνοι για το συντονισμό όλων των σταδίων της εγκληματικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Ένας 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των απαραίτητων για την καλλιέργεια ειδών και άλλων αναλώσιμων στην υπόγεια εγκατάσταση, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, τα οποία παραλάμβανε από τον 56χρονο σε σημείο που βρίσκεται σε «απόσταση» από την καλλιέργεια. Επιπλέον, μεριμνούσε για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης και την κάλυψη τυχόν αναγκών.

Επίσης, άτομο που αναζητείται ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που χρησιμοποιούνταν ως «κάλυψη», προκειμένου να υπάρχει νομιμοφάνεια και δικαιολογημένη μίσθωση του εν λόγω ακινήτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις