Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες και εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω 40 συλλήψεις, υπολογίζεται ότι οι δουλέμποροι έχουν διακινήσει περισσότερους από 2.200 αλλοδαπούς από και προς την Ελλάδα και τα κέρδη τους ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο από τους διακινητές κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από δόλο. Από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων τους προέκυψε ότι οι δύο διακινητές αναφέρουν στις συνομιλίες τους ότι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στην προσπάθεια να περάσει με την ομάδα ων υπολοίπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Η κοπέλα πέθανε», ήταν η ερώτηση του πρώτου διακινητή, με τον δεύτερο να απαντά πως πέθανε και «την έχει αφήσει εκεί και το παιδί που είχα αφήσει, έχει έρθει σε εμάς και είπε πως η κοπέλα ούτε μιλάει ούτε κουνιέται».

Η γυναίκα, όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες, δεν ήταν μόνη, αλλά είχε μαζί της και ένα ανήλικο παιδί, το οποίο ακολουθούσε το γκρουπ. Ωστόσο, οι διακινητές δεν ενημέρωσαν τις τουρκικές Αρχές για τον θάνατο της γυναίκας, αλλά ούτε και το υπόλοιπο γκρουπ για να μη δυσφημιστούν. Πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε το πτώμα και το παιδί δεν υπάρχουν.

Το κύκλωμα είχε εκδώσει πάνω από 2.500 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την τιμή τους να κυμαίνεται από 600 έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα του εγγράφου και τον προορισμό του μετανάστη

Το στρατηγείο της οργάνωσης φέρεται να ήταν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ενώ στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και τηλέφωνα, που αντιστοιχούσαν σε πακιστανικά.

Σε 102 έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, 1.050 διαβατήρια και ταυτότητες ξένων χωρών, 72.000 ευρώ, πάνω από 30.000 ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων, ναρκωτικά και όπλα καθώς και 189 πλαστές σφραγίδες διάφορων Υπηρεσιών.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους – Έβγαλαν 9 εκατ. ευρώ από τους μετανάστες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις