H Φενέρμπαχτσε, είναι ο «δήμιος» του Μάικ Τζέιμς
Για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, η Φενέρμπαχτσε, αποστερεί από τον Μάικ Τζέιμς την ευκαιρία να φτάσει στη δόξα της Euroleague.

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της την EuroLeague, επικρατώντας της Μονακό του Βασίλη Σπανούλη με 81-70 στον μεγάλο τελικό του Final Four. Η τουρκική ομάδα επιβεβαίωσε την εμπειρία και την ποιότητά της, φτάνοντας ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, οκτώ χρόνια μετά τον πρώτο της τίτλο.
Για μία ακόμη χρονιά, όμως, ο Μάικ Τζέιμς είδε το όνειρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης να απομακρύνεται. Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, παρά τη σπουδαία του καριέρα και τις μεγάλες προσωπικές επιδόσεις, παραμένει χωρίς τίτλο EuroLeague. Και αυτό μοιάζει πλέον με... ειρωνεία της μοίρας, καθώς η Φενέρμπαχτσε αποδεικνύεται ο μεγάλος του «εφιάλτης».
Σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, η πορεία του Τζέιμς προς το πολυπόθητο τρόπαιο διακόπηκε από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο φετινός τελικός – ο πρώτος τόσο για τη Μονακό όσο και για τον ίδιο τον Αμερικανό σταρ – όπου η Φενέρ ήταν και πάλι εκεί για να του κόψει τον δρόμο.
Το ίδιο συνέβη και την περσινή σεζόν, όταν η Μονακό αποκλείστηκε από τη Φενέρμπαχτσε στη φάση των Playoffs, έπειτα από μια συναρπαστική σειρά πέντε αγώνων. Ο Τζέιμς πάλεψε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο των Τούρκων.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ την «κατάρα» του Μάικ Τζειμς κόντρα στη Φενέρ