Μετάλλαξη Όμικρον καραντίνα : Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζονται αλλαγές στα όσα ισχύουν για το διάστημα καραντίνας, ενώ προανήγγειλε ότι τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), τελικά θα έρθουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Τα τελευταία στοιχεία, όπως τα παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, για να εξετάσει τη μείωση του διαστήματος της καραντίνας. Αυτό που εξετάζεται είναι η μείωση από τις 10 μέρες στις 5 για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες.

Οι τελικές αποφάσεις, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα ληφθούν από την Επιτροπή και η κυβέρνηση θα τις υποδεχτεί.

Ακούστε εδώ αναλυτικά

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα. Ωστόσο, νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, ακόμα και 20.000 κρούσματα. Γεγονός που κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις