Ματίνα Παγώνη: Σύμφωνα με την πρόεδρο η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι προς το παρόν, διαχειρίσιμη από τις εισαγωγές των περιστατικών κορονοϊού.

Η επερχόμενη όμως, επιδείνωση του καιρού και το κρύο που θα μας κλείσει μέσα, θα αλλάξει την κατάσταση αυτή για αυτό και επισημαίνει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε, «Ο κόσμος δεν είναι ότι φοβάται, απλά έχει δει ότι αντιμετωπίζονται τα περιστατικά. Γιατί η Όμικρον 5 είναι διαχειρίσιμη και σου λέει αφού αντιμετωπίζονται, έχουμε τα πρωτόκολλα, για κάτσε να καθήσω λίγο προς τα πίσω. Δεν είναι έτσι».

Και πρόσθεσε, «αντισώματα πάντα θα έχουμε, αλλά το ποσοστό που χρειαζόμαστε όμως για να αντιμετωπίσουμε μια εισβολή του ιού, δεν θα είναι το απαραίτητο».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αύξηση των περιστατικών στις απλές κλίνες. Δεν θα είναι ακριβώς κύμα, θα είναι μια αύξηση των περιστατικών που θα νοσηλευτούν στις απλές κλίνες», τόνισε, ωστοσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αύξηση στις ΜΕΘ και είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Η ίδια παρακάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, κυρίως όσοι είναι άνω των 60 και έχουν αρκετά υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), επεσήμανε: «Μαζί με τη γρίπη και τον κορoνοϊό, δημιουργεί μια τριπλέτα. Αν αντιμετωπίσουμε τον επόμενο μήνα που οι ιώσεις είναι περισσότερες, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα ζορίζονται. Και εμείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν επιτρέπουμε να ξανα ζοριστούμε, σας το λέμε, το ανακοινώνουμε και δεν μπορούμε πλέον».

Σε ερώτηση για το αν έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές, απάντησε: «Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί πάνω από 10% το τελευταίο διάστημα. Αλλά τώρα έχουμε ακόμη καλό καιρό, μην το ξεχνάτε αυτό, είμαστε όλοι έξω. Φοβόμαστε γιατί τα περιστατικά είναι πολλά και θα αρχίσει να κολλάει ο ένας τον άλλον τώρα που θα μαζευόμαστε στα σπίτια».

Επιπλέον, τόνισε πως την μάσκα, πλέον επειδή όλοι χαλάρωσαν, την έχουν ξεχάσει και δεν υπάρχει ούτε στην τσάντα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις