Ένα νέο σπαρακτικό κείμενο έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο μουσικός Θάνος Ανεστόπουλος, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», ο οποίος αποκάλυψε ότι εδώ και τρεις μήνες δίνει μάχη με τον καρκίνο.

«Εγώ διαλέγω να ζήσω, κόντρα στις διαγνώσεις» γράφει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο που ανέβασε έχει ως εξής:

“Όταν μου αναγγέλθηκε η διάγνωση των ιατρών μια λύπη εισχώρησε στην καρδιά.

Τώρα αφού ο καιρός σιγά σιγά δίνει στις ημέρες που παίρνουν και σ’ αυτές που έρχονται μια αποστασιοποίηση από το πρωταρχικό συναίσθημα του σοκ

Καταλαβαίνω ότι αυτή η λύπη προήρθε από το γεγονός ότι αφέθηκα με την ψυχή μου σε μια καθημερινότητα αναβλητικότητας βαδίζοντας πάνω σε έδαφος με την αστάθεια κινούμενης άμμου χωρίς να μπορώ να αποτρέψω το αποτέλεσμα που θα ερχόταν.

Το πρώτο συναίσθημα που με κατέλαβε στο άκουσμα των δυσάρεστων νέων ήταν πως όλα μαραίνονται σ’ αυτόν τον κόσμο, όλα υπόκεινται στην παύση και στον θάνατο.

Τώρα δειλά- δειλά διώχνω την διάθεση για δυστυχία που σε καταλαμβάνει όταν νοσήσει το σώμα και στρέφομαι στην ομορφιά και στην μοναδικότητα της ψυχής.

Είμαι μια θνητή ύπαρξη.

Και δεν έχει ανάγκη η ψυχή μου πια να αφήνεται να δένεται στους φόβους της λογικής παρά σε μια παλίρροια θετικών σκέψεων και σε μια διαρκή κίνηση στο σύμπαν της δημιουργίας και του θετικισμού.

Η ψυχή μου θέλω να μην ακουμπάει στις γωνίες του φόβου αλλά σε ότι λαχτάρα και σε ότι αγαπά.

Μου είναι αδύνατο πια να ακουμπάει σε περαστικά πράγματα.

Και ένα από αυτά πλέον είναι και η διάγνωση.

Η ψυχή διαλέγει την ζωή.
Και εγώ διαλέγω να ζήσω.
Κόντρα στις διαγνώσεις”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις