Ζώδια Ταρώ Προβλέψεις Η Μεγάλη Αρκάνα των 22 καρτών δείχνει το ταξίδι της ψυχής μας σε προηγούμενες ζωές και περιγράφει ποιες δοκιμασίες έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι να βαδίσουμε ξέγνοιαστοι στο μονοπάτι μας. Γνωρίζατε όμως ότι ο καθένας μας έχει τη «δική του» κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής του;

Πώς να το υπολογίσετε

Ο τρόπος να βρούμε την κάρτα που μας αντιπροσωπεύει είναι παρόμοιος με αυτόν της Αριθμολογίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε ένα ένα τα ψηφία της ημερομηνίας και χρονολογίας γέννησής μας. Προσοχή, θέλουμε το νούμερο να είναι μέχρι και 21. Αν βγει παραπάνω, προσθέτουμε εκ νέου τα ψηφία.

Παράδειγμα: Αν γεννηθήκατε στις 20 Αυγούστου του 1981 (20/08/1981), τότε ο αριθμός σας προκύπτει από το άθροισμα: 2+0+0+8+1+9+8+1=29. Ωστόσο, το 29 είναι μεγαλύτερο του 21, άρα χρειάζεται και δεύτερη πρόσθεση: 2+9=11, που είναι και ο αριθμός της γενέθλιας κάρτας σας.

Οι κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα

Παρακάτω αναφέρονται επιγραμματικά τα βασικά σημεία της κάθε κάρτας και ποια χαρακτηριστικά της προσδίδει σε κάθε πρόσωπο.

0/ Ο Τρελός

Αν γεννηθήκατε υπό την «επήρεια» του Τρελού, σημαίνει ότι η ζωή σας θα είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα και υπέροχες εμπειρίες. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί είτε σε ταξίδια και περιπέτεια, είτε σε μια συνεχή εσωτερική αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού σας, είτε σε συνδυασμό των παραπάνω. Αν κάτι χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, αυτό είναι η απροσεξία και η παρορμητικότητα που σας διακρίνει, γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις. Είστε άνθρωποι που σας αρέσει να παίρνετε ρίσκο και τις περισσότερες φορές βγαίνετε κερδισμένοι. Τέλος, πολλοί πιστεύουν επίσης ότι ο Τρελός είναι ένα άτομο με ανοιχτή καρδιά που δέχεται τους πάντες κοντά του χωρίς να τους κατακρίνει και χωρίς προκαταλήψεις κι αυτό του χαρίζει σοφία.

1/ Ο Μάγος

Ο Μάγος έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, τότε να ξέρετε πως είστε από τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πραγματικότητα ακόμη και το πιο τρελό τους όνειρο. Μόλις ανακαλύψετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, τότε αφοσιώνεστε αποκλειστικά σε αυτό μέχρι να το πετύχετε. Στην προσπάθειά σας αυτή, σύμμαχός σας είναι η γοητεία σας που μπορεί να κάνει και τον πιο σκυθρωπό άνθρωπο να χαμογελάσει. Εάν κάτι χρειάζεται προσοχή, είναι να μπορείτε να ξεχωρίζετε τον πραγματικό σας στόχο από τις υπόλοιπες επιθυμίες σας.

2/ Η Μεγάλη Ιέρεια

Η Μεγάλη Ιέρεια προσδίδει στο άτομο που «εκπροσωπεί» μέρος της διαίσθησης, της σοφίας και της γνώσης της πάνω στη ζωή. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, τώρα μπορείτε να κατανοήσετε γιατί πάντοτε νιώθατε μια έλξη στην εσωτερικότητα και το μυστήριο. Η Μεγάλη Ιέρεια, επίσης, μπορεί να κρατήσει μυστικά καλύτερα από τον καθένα. Στο ταξίδι της ζωής σας, θα μάθετε να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και θα έχετε συναίσθηση του πότε πρέπει να μείνετε σιωπηλοί, πότε πρέπει να μιλήσετε και τι να πείτε. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να εμπλουτίσετε αυτά τα φυσικά σας χαρίσματα. Μην ξεχάσετε να κρατάτε ημερολόγιο με όλες σας τις σκέψεις. Όσο πιο τρελές σας φαίνονται, τόσο πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν.

3/ Η Αυτοκράτειρα

Η Αυτοκράτειρα είναι το αρχέτυπο της μητέρας που δίνει σε όλα ζωή. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, τότε σας έχει ευλογήσει με δυνατά ένστικτα και ικανότητες να αναθρέφετε και να δημιουργείτε. Όχι μόνο στις σχέσεις σας, αλλά σε κάθε δημιουργικό τομέα των επιχειρήσεων ή των τεχνών. Η Αυτοκράτειρα, διακρίνεται επίσης από αισθησιασμό και την προσήλωσή της σε κάθε τι που της προκαλεί ηδονή, όπως και τη μεγάλη της εκτίμηση για την ομορφιά και τη φύση. Ωστόσο, αν κάτι δεν μπορεί να ελέγξει η Αυτοκράτειρα είναι τα νεύρα της, που μπορεί να «καταστρέψουν» όσα χτίζει. Επίσης, χρειάζεται λίγη προσοχή να μην επιδιώκετε συνεχώς σχέσεις που να σας καλύπτουν οικονομικά και να σας παρέχουν μια πολυτελή ζωή.

4/ Ο Αυτοκράτορας

Ο Αυτοκράτορας είναι μια δυνατή αντρική φιγούρα με μεγάλη εξουσία. Όσοι τον έχουν στην γενέθλια κάρτα τους είναι άτομα οργανωτικά κι έχουν ένα έμφυτο ηγετικό ταλέντο. Φιλόδοξοι και ταυτόχρονα προστατευτικοί αντλείτε σοφία από τη δύναμή σας. Η αυτοπειθαρχία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα σας και χρειάζεται να προσέχετε τα άτομα που δεν μπορούν να είναι το ίδιο συνεπείς με εσάς. Έχετε γεννηθεί να είστε δυνατοί κι αν ένα πράγμα πρέπει να «μάθετε» στο ταξίδι της ζωής σας, είναι να συμπονάτε τους γύρω σας. Τότε μόνο θα γίνεται οι καλύτεροι ηγέτες.

5/ Ο Ιεροφάντης

Ο Ιεροφάντης αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές δομές και τους κανόνες, πάνω στα οποία έχουν χτιστεί οι πεποιθήσεις της κοινωνίας μας. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, θα περάσετε μεγάλο μέρος της ζωής σας να διαβάζετε διαφορετικές φιλοσοφίες και τρόπους που μπορεί κανείς να δει τον κόσμο. Σε κάποιες κρίσιμες στιγμές, θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα στη σιγουριά της λογικής και την αλήθεια της καρδιάς. Στους άλλους φαίνεστε απίστευτα συγκροτημένοι κι όλοι ζητούν από εσάς να τους συμβουλέψετε όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Εάν κάποιος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που έχει στη γενέθλια κάρτα του τον Ιεροφάντη, αρκεί να μην αφήσει την καθημερινότητα να «δηλητηριάσει» τον βαθύτερο εαυτό του.

6/ Οι Εραστές

Οι Εραστές είναι κάτι περισσότερο από το χαρτί της αγάπης. Είναι το χαρτί της επιλογής. Εάν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, τότε να ξέρετε ότι στο μονοπάτι της ζωής σας θα χρειαστεί πολλές φορές να πάρετε κρίσιμες αποφάσεις. Ευκαιρίες καριέρας κι ερωτικοί πειρασμοί θα σας βάζουν συχνά σε δίλημμα. Οι δύο φιγούρες της κάρτας, η αρσενική και η θηλυκή, αντιπροσωπεύουν το yin και το yang, τις δύο μας ενέργειες, τις δύο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, το καλό και το κακό. Στο ταξίδι της ζωής σας, θα μάθετε πώς να συνδυάζετε τα αντίθετα και να δημιουργείτε μια καινούρια οντότητα. Εκτός από τους Εραστές, κεντρικό στοιχείο της κάρτας είναι κι ένας Άγγελος. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε θεϊκή προστασία και διαίσθηση κάθε φορά που ένα δίλημμα θα παρουσιάζεται στη ζωή σας.

7/ Το Άρμα

Το Άρμα έχει να κάνει με τη γρήγορη κίνηση, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο ρόλος του Άρματος στο ταξίδι της ζωής σας είναι να σας μάθει να ελέγχετε τα συναισθήματα και της ανάγκες σας, ώστε να κινείστε στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων που έχετε. Είστε από τους ανθρώπους που έχουν το χάρισμα να μπορούν να παίρνουν γρήγορα τη σωστή απόφαση και που μπορούν να δουλεύουν συγκροτημένα και αποτελεσματικά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Μην ξεχνάτε να παίρνετε συναισθηματικά και εργασιακά «ρεπό» για να βρίσκεται την ισορροπία μέσα σας.

8/ Η Δύναμη

Η Δύναμη έχει να κάνει με την ένωση του yin και του yang, δηλαδή της θηλυκής και της αρσενικής ενέργειας. Αν έχετε γεννηθεί υπό την επήρεια αυτής της κάρτας, σημαίνει ότι έχετε μια τεράστια εσώτερη δύναμη να μπορείτε να «σηκώνεστε» λίγο πριν το knock-out, όσο σκληρή κι αν είναι η ζωή μαζί σας. Κλειδί της ζωής σας είναι να μάθετε να κρατάτε την ισορροπία ανάμεσα στην αρμονία και τη δύναμη σε ό,τι έρχεται στο δρόμο σας. Έχετε ένα πολύ μεγάλο χάρισμα που λίγοι άνθρωποι μπορούν να το χειριστούν.

9/ Ο Ερημίτης

Αν ο Ερημίτης είναι η γενέθλια κάρτα σας, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντικό να έχετε τον χώρο και τον χρόνο σας σε μία σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική. Το μονοπάτι του Ερημίτη έχει να κάνει με την εξέλιξη της εσωτερικής του σοφίας. Θα έχετε διαπιστώσει, άλλωστε, πως μπορεί να απολαμβάνετε τη χαρά της παρέας, αλλά ακόμη περισσότερο απολαμβάνετε τις στιγμές που αφιερώνετε στον στοχασμό και τον διαλογισμό. Πολλοί άνθρωποι (ανεξαρτήτου ηλικίας), σας έχουν ως μέντορα μιας και με τα λόγια σας, μπορείτε να τους «φωτίσετε» με τρόπο που άλλος δεν μπορεί. Η μόνη παγίδα είναι ότι ίσως κάποιες φορές ξεχνάτε να ζήσετε για εσάς.

10/ Ο Τροχός (της τύχης)

Ο Τροχός συμβολίζει το γύρισμα της μοίρας, συνήθως προς το καλύτερο. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, σημαίνει ότι είστε ευλογημένοι με πολλές πολλές πολλές ευκαιρίες να καλυτερεύσει η ζωή σας. Ευκαιρίες που θα έρχονται ξαφνικά και δεν θα σταματούν να σας εκπλήσσουν. «Τυχαίες» συναντήσεις, ευκαιρίες καριέρας και ό,τι άλλο μπορεί να σας περνάει από το μυαλό θα γίνεται πάντοτε για το καλό σας. Σαν να είναι σύμμαχός σας ο Δίας και σας δίνει την τελειότερη εκδοχή των ονείρων σας. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε στο ταξίδι σας αυτό, θα είναι να μην θεωρήσετε τίποτα δεδομένο, γιατί μόλις το Σύμπαν διαισθανθεί την αλαζονεία σας, τότε ο Τροχός δεν θα γυρίσει για καλό…

11/ Η Δικαιοσύνη

Και μόνο το όνομα της κάρτας αυτής δείχνει ξεκάθαρα τη σημασία της. Δικαιοσύνη σε κάθε τομέα της ζωής σας, αλλά και καρμική δικαιοσύνη. Το μονοπάτι που έχετε κληθεί να βαδίσετε έχει να κάνει με την ισορροπία και την προσοχή πριν πράξετε το οτιδήποτε. Είστε ο πλέον αδιάφθορος άνθρωπος που όλοι θα απευθυνθούν όταν βρεθούν μπροστά σε κάποιο ηθικό δίλημμα. Αν κάτι είναι φαινομενικά «άδικο», προχωρήστε σαν να είναι το αντίθετο κι αφήστε το Σύμπαν και το κάρμα να κάνουν τη «δουλειά» τους. Είστε πολύτιμος φίλος και σύντροφος.

12/ Ο Κρεμασμένος

Η κάρτα του Κρεμασμένου είναι αρκετά παραπλανητική. Κυβερνήτης της κάρτας είναι ο Ποσειδώνας κι αυτό σημαίνει πως αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια πως είστε, δεν έχει καμία σχέση με την ουσία σας. Είστε οι άνθρωποι που κρατάτε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας, όχι από υστεροβουλία, αλλά επειδή δεν θέλετε να «φορτώνεστε» στους γύρω σας. Η εικόνα ενός κρεμασμένου ανθρώπου φανερώνει τον ασυνήθιστο και μοναδικό τρόπο σκέψης σας, έξω από τα συνηθισμένα. Είστε οραματιστές και κάνετε αργά και σταθερά βήματα μέχρι οι γύρω σας να καταλάβουν όλα όσα θέλετε να τους πείτε. Κάποιες φορές αφήνετε στην άκρη τον εαυτό σας για χάρη του συνολικού καλού.

13/ Ο Θάνατος

Ο Θάνατος είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της Μεγάλης Αρκάνα και σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση και την πνευματική αναγέννηση. Στην πιο κρίσιμη στιγμή του ταξιδιού της ζωής σας, κι ενώ όλα θα φαίνονται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, η κάρτα του Θανάτου θα αλλάξει όλα όσα πιστεύατε. Ξαφνικά όλες οι παλιές πεποιθήσεις (ή ακόμα και ο τρόπος που ντύνεστε ή χτενίζεστε, μην το γελάτε καθόλου) θα δώσουν χώρο στο καινούριο, στο διαφορετικό. Είστε οι άνθρωποι που δένεστε πολύ με το παρελθόν και δεν αφήνετε χώρο για τις αλλαγές στη ζωή σας. Γι’ αυτό κι έχει τόση αξία αυτή η κάρτα για εσάς. Σαν να είστε ποδοσφαιριστής και στην πιο κρίσιμη στιγμή να σας βγάζει ο διαιτητής κόκκινη κάρτα. Ένα παιχνίδι σταματάει κι ένα καινούριο –καλύτερο– σας περιμένει να ξεκινήσετε. Χαμογελάστε στο καινούριο κι αφήστε το να σας δείξει το δρόμο.

14/ Η Εγκράτεια

Η Εγκράτεια είναι το φύλλο της ισορροπίας, σωματικής και πνευματικής. Είστε από τους ανθρώπους που όλοι θαυμάζουν κι έχουν να λένε «μα καλά, πώς τα προλαβαίνει όλα;». Πολλές φορές για να καταφέρετε να τα συνδυάσετε όλα, θυσιάζετε από τον πολύτιμο για τον εαυτό σας χρόνο και βρίσκεστε συχνά στα πρόθυρα της υπερκόπωσης. Ωστόσο, η ικανότητά σας να καταλαβαίνετε πότε τα όριά σας τείνουν να ξεπεραστούν είναι αυτή που χαρίζει την αρμονία σε ό,τι καταπιάνεστε. Είστε παράδειγμα προς μίμηση για τους περισσότερους και από τους γονείς που βάζουν σωστά όρια στα παιδιά τους.

15/ Ο Διάβολος

Όχι. Η κάρτα του Διαβόλου δεν είναι «κακό» χαρτί. Δεν υπάρχουν «καλά» ή «κακά» φύλλα στην Μεγάλη Αρκάνα. Ο Διάβολος είναι ο κυβερνήτης του υλικού κόσμου κι αν είναι στη γενέθλια κάρτα σας, αυτό σας κάνει έναν άνθρωπο που του αρέσει η διασκέδαση κι έχει γενικότερα ακριβά γούστα. Η σκοτεινή πλευρά του, δείχνει έναν άνθρωπο που μπορεί να καταποντιστεί από τους ίδιους του τους φόβους, τις παρορμήσεις και τις εξαρτήσεις, μιας κι αυτή η ζωή δημιουργεί ψευδαισθήσεις για το ποιος πραγματικά είναι. Ωστόσο, υπάρχει κι η καλή του πλευρά. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το μόνο άτομο που μπορεί να ασκήσει ουσιαστική εξουσία πάνω σας είστε εσείς οι ίδιοι, τότε έχετε κερδίσει το παιχνίδι της ζωής σας. Πάρτε τη δύναμη στα χέρια σας κι αφήστε τους άλλους να… φάνε τη σκόνη σας.

16/ Ο Πύργος

Ο Πύργος σηματοδοτεί μια ζωή ανήσυχη με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ξαφνικές και «βιβλικές» αλλαγές διαδέχονται η μία μετά την άλλη ταρακουνώντας σας διαρκώς. Είστε από τους ανθρώπους που αλλάζουν συχνά σπίτι, δουλειά, σχέσεις κι αναρωτιέστε πότε επιτέλους θα ησυχάσετε και θα έρθει η σταθερότητα στη ζωή σας. Συγγνώμη, αλλά η σταθερότητα δεν θα έρθει. Έχετε μάθει να λειτουργείτε μέσα στη φασαρία και δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Αυτός ακριβώς είναι κι ο δρόμος της ζωής σας, το μάθημα που πρέπει να πάρετε. Μόλις δεχτείτε τους «σεισμούς» στα θεμέλια του Πύργου σας, ως κομμάτι δικό σας, τότε θα μπορέσετε να απολαύσετε και τη συναρπαστική ζωή που ανοίγεται μπροστά σας. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Δεν μπορούν όλοι να κάνουν τέτοια ζωή.

17/ Το Αστέρι

Θυμάστε πώς οι 3 Μάγοι βρήκαν το δρόμο τους ακολουθώντας το Αστέρι; Αυτό ακριβώς φέρνει κι αυτή η υπέροχη κάρτα στη ζωή σας. Το Αστέρι σας «υπόσχεται» μια θεία καθοδήγηση και προστασία. Άξονες της ζωής σας είναι η ελπίδα και η δημιουργικότητα. Όταν μάλιστα συνδυάζονται από έμπνευση και αρμονία, μόνο καλό μπορείτε να κάνετε στον κόσμο. Ακόμα κι όταν έρθουν δύσκολες στιγμές, μην τα παρατήσετε, μιας και πάντα στο τέλος κάθε τούνελ θα υπάρχει φως.

18/ Η Σελήνη

Η κάρτα της Σελήνης έχει να κάνει με τα βαθύτερα συναισθήματα και ένστικτα. Προορισμός στο ταξίδι της ζωής σας είναι να μάθετε να αναπτύσσετε την εσώτερη σοφία σας, ώστε να διακρίνετε κάθε στιγμή την πραγματικότητα από τη φαντασία. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ακόμα κι ο πιο γνώριμος δρόμος δείχνει διαφορετικός με το φως της Σελήνης κι ίσως σας παρασύρει να δείτε πράγματα που δεν υπάρχουν. Όσο περισσότερα χρόνια έχουν περάσει από την ενηλικίωσή σας, τόσο περισσότερο έχετε ξεχάσει πώς σκεφτόσαστε ως παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ αργά να ακούσετε πάλι τη διαίσθησή σας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο της Σελήνης. Αν εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, μόνο κερδισμένοι θα είστε.

19/ Ο Ήλιος

Η κάρτα του Ήλιου, αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής. Είστε διαρκώς γεμάτοι θετική ενέργεια κι ένα μόνιμο χαμόγελο υπάρχει στα χείλη σας. Είστε καλότυχοι κι ενθουσιάζεστε με το παραμικρό. Έτσι, μπορείτε και πετυχαίνετε ό,τι βάζετε στο μυαλό σας και είστε διαρκώς στο επίκεντρο της προσοχής. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να μην είστε υπερόπτες, φερόμενοι υποτιμητικά στους ανθρώπους που δεν είναι εξίσου τυχεροί. Γιατί να σκοτεινιάσετε, άλλωστε, το φως του Ήλιου;

20/ Η Κρίση

Το φύλλο της Κρίσης είναι βαθιά πνευματικό και δείχνει το «κάλεσμα» που σας έχει γίνει από ανώτερες δυνάμεις. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα πόσο αποφασιστικοί άνθρωποι είστε. Εκεί που οι άλλοι μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν τους, εσείς προχωράτε μπροστά χωρίς να κοιτάξετε ποτέ ξανά πίσω. Αυτό που στους υπόλοιπους φαίνεται ακατόρθωτο, για εσάς είναι κινητήριος δύναμη και πηγή ζωής. Παλιά τετράδια και βιβλία δεν έχουν θέση στον χώρο σας, όπως και οι άνθρωποι που έστω και μία φορά σας έβλαψαν. Δεν πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες, γιατί γνωρίζετε πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

21/ Ο Κόσμος

Το φύλλο της ολοκλήρωσης και του happy end. Αν αυτή είναι η γενέθλια κάρτα σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι η ζωή δεν είναι πάντα γλυκιά μαζί σας και μερικές φορές σας δείχνει και το σκληρό της πρόσωπο. Ωστόσο, όχι μόνο δεν σας αφήνει παραπονεμένους, αλλά τα προβλήματά σας έχουν τελικά την καλύτερη δυνατή έκβαση. Το φύλλο έχει πάνω του μια σκοτεινή πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές χάνετε τον δρόμο σας. Όμως, ο Κόσμος είναι φτιαγμένος για εσάς. Για να ολοκληρώσετε όσα ξεκινάτε και να βρείτε τη χαρά και την επιτυχία όπου πραγματικά επιθυμείτε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις