Μια από τις ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ήταν ο «Ξυπόλητος πρίγκηψ», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. Μάλιστα, αρκετός κόσμος είχε την απορία για το μέρος στο οποίο έκανε ο αείμνηστος ηθοποιός τον Πρίγκηψ. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων να είχε γίνει στο Λαγονήσι, ωστόσο η παραλία που εμφανίστηκε στην ταινία είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Τα μπάνια του Άραβα

Τα γυρίσματα που αφορούν το ξενοδοχείο και άλλες σκηνές έγιναν στο Λαγονήσι. Όμως τα μπάνια του ευγενή Άραβα και τα μπερδέματα εκτυλίσσονται στην πραγματικότητα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στον Αστέρα κυκλοφορούσαν οι πλουσιότεροι και διασημότεροι άνθρωποι του κόσμου, επιλέγοντάς τον όχι μόνο για την φυσική του ομορφιά αλλά και για την διακριτικότητα και την ύψιστη ασφάλεια που τους παρέχει διατηρώντας τη φήμη και τον μύθο του. Η παραλία επιλέχθηκε και για τα γυρίσματα δεκάδων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η παραλία με τον… Άραβα

Δείτε σχετικό βίντεο από την ταινία

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς) υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Το κάνει για να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του (Μάρθα Καραγιάννη). Πείθεται με μεγάλη δυσκολία να το κάνει αλλά είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που ήθελε. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος εξάλλου δεν έχει άλλη επιλογή μιας και ο αληθινός πρίγκιπας θα πάει στην Κυανή Ακτή αφήνοντάς τον εκτεθειμένο.

Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας (Ανδρέας Μπάρκουλης).

Στην ταινία οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη και ο πρωταγωνιστής Κώστας Βουτσάς δίνει ρεσιτάλ με τον αυθορμητισμό του.