Μια συγκινητική εξομολόγηση έκανε ο Παναγιώτης Φασούλας στην Ελεονόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα», το βράδυ της Δευτέρας. Ο παλαίμαχος  μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά εξομολογήθηκε τον Γολγοθά που πέρασε εξαιτίας της περιπέτειας υγείας του γιου του.

«Περισσότερο με άλλαξε στη ζωή μου το πρόβλημα του Γιάννη μου. Όλο αυτό που έγινε. Όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, το 2004, εμφάνισε λευχαιμία. Ξεκινήσαμε να το λέμε όταν μας ζήτησε ο ίδιος να το πούμε. Εμείς δεν το κρύβαμε ακριβώς, δεν ντρεπόμασταν, απλά λέγαμε γιατί να μη ξέρει όλος ο κόσμος ότι ο Γιάννης είναι survivor. Θεώρησε και ο ίδιος πως είναι καλό παράδειγμα σαν ένα παιδί που σήμερα είναι 19, 20 χρονών και το έχει ξεπεράσει. Υπάρχουν τόσα παιδιά που παλεύουν μαζί με τους γονείς τους για να το ξεπεράσουν και ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνάνε».

Η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ σε μια εξομολόγηση που συγκινεί πρόσθεσε:  «Ο ίδιος έκανε χημειοθεραπείες από το 2004 μέχρι το 2008. Ήταν σε σοβαρό πρόγραμμα, το 2009 σε λίγο πιο χαλαρό και μετά τελείωσε».

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας μίλησε και για την ζωή του και το μπούλινγκ που υπέστη όταν ήταν μικρός λόγω του ύψους του: «Το να είσαι 2,05 μ. το 1976 σε χωριό της Ελλάδας και να μην είσαι ο παλαβός του χωριού δεν γίνεται, είσαι αξιοθέατο, είσαι κάτι ανώμαλο. Τα παιδιά ειδικά σε αυτή την ηλικία είναι και σκληρά και θέλουν να είναι ίδιος ο ένας με τον άλλον. Όταν είσαι ψηλός είσαι εκ των πραγμάτων κάτι διαφορετικό, δεν είναι ευχάριστο ομολογώ, αλλά το μπάσκετ έδωσε λύση και γι’ αυτό. Ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός και πήρε μετάθεση για να πάει από τη Θεσσαλονίκη σε ένα χωριό του Έβρου, την Καρωτή Διδυμοτείχου. Και αποφάσισα να μείνω με την μάνα μου στη Θεσσαλονίκη γιατί εγώ τότε είχα αρχίσει το μπάσκετ. Το μπάσκετ τότε δεν ήταν καμιά διέξοδος σοβαρή επαγγελματική. Τέλος πάντων και εμένα με εντυπωσιάζει πώς οι άνθρωποι αυτοί πήραν αυτή την προοδευτική, για μένα, απόφαση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις