Ο Αντρέα Μποτσέλι αποκάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό στις αρχές του Μαρτίου και νόσησε με ήπια συμπτώματα. Μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, χαρακτηρίζει την εμπειρία του ως εφιάλτη. Ένα μήνα αργότερα συγκλόνισε το κοινό, ψέλνοντας μέσα στον άδειο καθεδρικό του Ντουόμο της μεγαλούπολης στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά η πανδημία του κορονοϊού.

«Η εμπειρία μου από τον κορονοϊό; Μια τραγωδία, όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Τοσκάνη. Ο διάσημος τενόρος και η σύζυγός του είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο της Πίζας για να δωρίσουν το πλάσμα τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες για την Covid-19. «Ξεπεράσαμε την ασθένεια πολύ καλά, παρόλο που δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσω πολλές συναυλίες και αυτό ήταν μια κακή εμπειρία. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή», πρόσθεσε ο τενόρος.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συναυλία που έδωσε ο Αντρέα Μποτσέλι στον καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνο

Στην συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα αναφέρθηκε και στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στη χώρα. Η άρση των μέτρων ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, ενώ ο Μποτσέλι δήλωσε «ευχαριστώ τον Θεό που δεν ήμουν εγώ που έπρεπε να λάβω αποφάσεις». «Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι πολιτικός και δεν κλήθηκα να πάρω αποφάσεις, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτού που πρέπει να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις», είπε.

Επισήμανε ότι υπάρχει «υπερβολικά πολύς συναγερμός» για τον κορονοϊό, δηλώνοντας ότι αυτή η στάση δικαιολογούταν στην αρχή της πανδημίας αλλά όχι τώρα.

Ο τενόρος διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 10 Μαρτίου. Ένα μήνα μετά έδωσε συναυλία στο Duomo του Μιλάνου. Τραγούδησε μία “προσευχή” και έκανε όλο το διαδίκτυο να υποκλιθεί.  Η συναυλία με τίτλο “Μουσική για την ελπίδα” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του καθολικού Πάσχα.

Στον άδειο καθεδρικό ναό ο Αντρέα Μποτιτσέλι έψαλε ιερούς αναστάσιμους ύμνους και μελωδίες της εκκλησιαστικής μουσικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις