Οι Led Zeppelin θα πραγματοποιήσουν μία προβολή στο Youtube streaming για την συναυλία της μπάντας Celebration Day, που δόθηκε το 2007 και ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή της Atlantic Records, Αχμέτ Ερτεγκιούν. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι της μπάντας στο YouTube για μόλις τρεις ημέρες. Η πρεμιέρα της θα γίνει το Σάββατο, 30 Μαΐου. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 το συγκρότημα έδωσε μία και μοναδική συναυλία στο Ο2 Arena του Λονδίνου με τα ιδρυτικά μέλη των Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page και Robert Plant να μοιράζονται τη σκηνή με τον Jason Bonham, γιο του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος John Bonham, ο οποίος είχε πεθάνει το 1980.

Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για να αποκτήσουν ένα εισιτήριο και να παρακολουθήσουν τη συναυλία, σε μια παγκόσμια λαχειοφόρο αγορά. Τελικά το πολυπόθητο «μαγικό χαρτάκι» κατάφεραν να αποκτήσουν 20.000 άτομα. Όπως παρουσιάζεται στην ταινία, το συγκρότημα στη δίωρη συναυλία ερμήνευσε 16 από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του, συμπεριλαμβανομένων των «Whole Lotta Love», «Kashmir», «Black Dog», «Dazed and Confused», «Stairway to Heaven» και στο δεύτερο encore το «Rock and Roll».

«Το θέμα με τους Led Zeppelin ήταν πως αν και ήταν πάντα τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, μπορούσαν να παίξουν σαν συγκρότημα», δήλωσε ο Page το 2012 με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του dvd και του άλμπουμ για τη συναυλία Celebration Day. Το dvd Celebration Day και το live άλμπουμ που το συνόδευε κυκλοφόρησαν αρχικά το 2012, με τον δίσκο να κατακτά το βραβείο Grammy στην κατηγορία καλύτερο ροκ άλμπουμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Led Zeppelin ήταν Αγγλικό ροκ συγκρότημα, ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία της μουσικής. Αναδύθηκαν μέσα από τη βρετανική blues σκηνή και είναι ένα από τα δέκα πρώτα συγκροτήματα σε πωλήσεις, στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αποτελούνταν από τον Jimmy Page (κιθάρα, μαντολίνο, θερεμίν), τον Robert Plant (φωνητικά, φυσαρμόνικα), τον John Paul Jones (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, φλογέρα ) και τον John Bonham (τύμπανα). Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεότερων ειδών μουσικής, όπως το χέβι μέταλ και το χαρντ ροκ (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του ’70 και του ’80) και η μουσική τους είχε επιρροές από άλλα είδη, όπως η μπλουζ και το ροκ εντ ρολ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις