Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο γιος του Ουίλιαμ έκαναν τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους σήμερα, μετά την επιβολή του lockdown λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού τον Μάρτιο και επισκέφθηκαν επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της Covid-19 για να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους. Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, μεταξύ αυτών ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και ο δεύτερος τη τάξει Ουίλιαμ, έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως δεν συμμετείχαν σε καμία επίσημη εκδήλωση εκτός των κατοικιών τους.

Ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφθηκαν το Gloucestershire Royal Hospital και συναντήθηκαν με περίπου 20 εργαζόμενους, από γιατρούς έως εθελοντές. Στο νοσοκομείο στην κεντρική Αγγλία έχουν νοσηλευτεί περίπου 650 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 162 πέθαναν. Ο ίδιος ο Κάρολος ασθένησε από τον ιό τον Μάρτιο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Σε ξεχωριστή περίσταση, ο Ουίλιαμ επισκέφθηκε τον Σταθμό Ασθενοφόρων Kings Lynn, ο οποίος στο πλαίσιο των υπηρεσιών του παρέχει 24ωρη κάλυψη για επείγουσα περιστατικά σε 6,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανατολική Αγγλία. Ο Ουίλιαμ συναντήθηκε με το προσωπικό, με το οποίο συνομίλησε σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία των επαγγελματιών της πρώτης γραμμής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαρτίου 2020, το Clarence House, η επίσημη κατοικία του Κάρολου, ανακοίνωσε ότι «ο πρίγκιπας της Ουαλίας αφού συμβουλεύτηκε τον γιατρό του, βγήκε τώρα από την καραντίνα».  Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ διαγνώστηκε θετικός στον ιό, όπως είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου. Η καραντίνα διήρκησε επτά ημέρες για τον Κάρολο. Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στις 21 Μαρτίου 2020, είχε ζητήσει από τους πολίτες  να ακούνε τις συστάσεις της κυβέρνησης για το πώς θα σταματήσουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού. Παράλληλα, είχε αποθεώσει όσους κάνουν επάγγελμα σχετικό με την υγεία στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις