Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής Alpha Παντού ήταν σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σωματείο «Φύλακας Άγγελος», το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τάσο Ντούγκα και τη Ράνια Κωστάκη. Μίλησε, μάλιστα, για την ιστορία ενός παιδιού που τον συγκλόνισε.

«Το εύκολο είναι να κρίνουμε, το δύσκολο είναι να σκύψουμε να δούμε το πρόβλημα», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Και πρόσθεσε: «Μετά από μια παρουσίαση του βιβλίου μου στη Θεσσαλονίκη, μας προσέγγισε ένα παιδί 14 ετών και μας ζήτησε διακριτικά να μας μιλήσει. Το παιδί κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα του. Αφορούσε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας του αλκοολισμού.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σε έναν εθισμό πάσχει όλη η οικογένεια. Το εύκολο είναι να κρίνουμε, το δύσκολο είναι να σκύψουμε να δούμε το πρόβλημα. Έτσι μόνο θα καλυτερεύσουμε όλων τη ζωή, όχι μόνο του παιδιού. Στη συνέχεια είδα πολύ χειρότερα περιστατικά…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο παιδί, όπως είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ζει πλέον με τη γιαγιά και τον παππού του.

«Φύλακας Άγγελος»

Για το Σωματείο «Φύλακας Άγγελος» που ίδρυσαν από κοινού ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αναστάσιος Ντούγκας και η Ράνια Κωστάκη, είχαν μιλήσει σε συνέντευξη τους στον Real FM 107.1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά. Ο Αναστάσιος Ντούγκας τόνισε πως στόχος του σωματείου είναι να είναι δίπλα στα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, «που έχουν την ανάγκη μας. Δυστυχώς, το 2020 είναι πολλά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη καθημερινά. Είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης που δεν βγαίνουν στον αέρα. Είναι πολύς κόσμος που θέλει να «σπάσει» τη σιωπή του και να καταγγείλει τέτοια περιστατικά. Είπαμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας, σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη».

«Μέσα από όλα όσα μου έχουν συμβεί τελευταία, μου δίνεται ένα βήμα να επικοινωνήσω σε περισσότερους ανθρώπους κάποια πράγματα. Έτσι, ενώσαμε κατά κάποιο τρόπο τις δυνάμεις μας, αν και είμαστε εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας και κάνω πραγματικότητα, παρέα με τους φίλους και συνεργάτες, ένα όνειρο ζωής. Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από όλα αυτά που μου συνέβησαν να υλοποιηθεί πιο γρήγορα» επισημαίνει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η Ράνια Κωστάκη, από την πλευρά της, επισημαίνει πως με κοινό παρανομαστή την αγάπη έφτασαν να κάνουν αυτή την κίνηση. «Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Από την τρίτη συνάντηση είχαμε καταλήξει σε όλα». Για το όνομα «Φύλακας Άγγελος» εξηγεί πως ήταν η «νονά» του σωματείου. «Σκεπτόμενη ότι καθένας από εμάς έχει ανάγκη τη φιγούρα ενός αγγέλου όσον αναφορά το να τον προστατεύει, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν το πιο κατάλληλο όνομα». Τόνισε μάλιστα πως με αυτή την πρωτοβουλία «είναι εδώ για όλους» και επισήμανε πως κανείς δεν είναι μόνος του καθώς και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθεί κάποιος να μιλήσει για όσα βιώνει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις