Η πάντα γλυκομίλητη Δούκισσα Νομικού, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της προς τους γονείς της. Αυτή τη φορά η ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram είναι αφιερωμένη στον πρώτο άνδρα που αγάπησε, τον μπαμπάς της.

«Θα είμαι για πάντα το μικρό σου κοριτσάκι κ εσύ θα είσαι για πάντα ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου.
Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να αγκαλιαζόμαστε ξανά όπως παλιά και να μην φοβόμαστε. Μου έχουν λείψει πολύ αυτές οι σφιχτές μας αγκαλιές.

Η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Και δεν είναι δεδομένη. Ας τους λέμε «Σ’αγαπώ» όσο πιο συχνά μπορούμε.
Σ’ αγαπώ πολύ μπαμπάκα μου, Χρόνια σου πολλά.»

Ο αγαπημένος πατέρας της Δούκισσας είναι ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Νομικός. Γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. 0 πατέρας του ναυτικός από την όμορφη Σχοινούσα και η μητέρα του από τη ξεχωριστή Σύμη.

Ήταν μόλις εννιά ετών όταν ηχογράφησε τον «Νικολάκη το τζιτζίκι» του Απόστολου Καλδάρα, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εποχή του. «Είμ’ ένα μικρό παιδάκι, που με λένε Νικολάκη, όλα είναι πληρωμένα κι ο μπαμπάς έχει για μένα…» τραγουδούσαν όλοι. Λέγεται ότι στην ιστορία των 45 στροφών κατέχει την τρίτη θέση σε πωλήσεις, μετά το «Νιάου βρε γατούλα» του Χατζιδάκι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη «Μαντουμπάλα» του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η ενήλικη καριέρα του ξεκίνησε ύστερα από μια συμμετοχή στα «Σήμαντρα» του Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα, όπου τραγούδησε 5 τραγούδια και τα υπόλοιπα η Βίκυ Μοσχολιού. Εκείνη την εποχή έγινε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος «Ένα αστέρι γεννιέται» ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο Νομικός είχε πάντα ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο να ερμηνεύει, κάνοντας τον ακροατή να προσέξει ακόμη και το πιο αδιάφορο κομμάτι. Ακολούθησε η «Δροσοσταλιά μου» με τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη και της Σώτιας Τσώτου, που ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις, στη συνέχεια το «Χρώμα και φως» όπου συνεχίζεται η επιτυχία, ειδικά με το τραγούδι «Θάλασσα θάλασσα» του Ν. Ιγνατιάδη.

Αργότερα επιλέγει να συνεργάζεται με ως επί το πλείστον νεοεμφανιζόμενους  δημιουργούς, οι οποίοι του δίνουν τραγούδια προσαρμοσμένα στο κλίμα της εποχής: Ερωτικοί στίχοι, μπαλαντοειδείς και ποπ μελωδίες.