Συνέντευξη με αφορμή την εμφανίσή του στο Ηρώδειο στις 12 Σεπτεμβρίου με τη Σόνια Θεοδωρίδου αλλά και την κριτική που δέχεται παραχώρησε ο Σάκης Ρουβάς.

Ο καλλιτέχνης μιλώντας στην δημοσιογράφο Γοώτα Συκκά μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα και την καριέρα του.

Στα 48 του χρόνια σε σχέση με τη δημόσια εικόνα και την κριτική που δέχεται λέει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι ένα πράγμα. Όταν εως τα 20 έτρεχα στα γυμναστήρια αισθανόμουν ότι ένα μεγάλο όπλο μου ήταν το ωραίο του σώματος. Η κίνησή μου. Το επικοινωνούσα στον κόσμο γιατί αισθανόμουν ανασφάλεια. Καταλαβαίνω γιατί λένε κάποιοι.Μα εσύ επιδεικνύεις το σώμα σου. Δεν είναι ψέμα. Όμως πιστεύω στο νους υγιής εν σώματι υγιεί η καριέρα μου εξελίχθηκε μέσα από αυτό. Όμως ανακάλυψα και άλλα πράγματα με τον χρόνο. Ψάχνοντας. Και να σας πω κάτι είμαι αυτό που βλέπετε δεν με ενδιαφέρει τι λένε»

Για την κριτική στις καλλιτεχνικές του συνεργασίες

«θέλω να γίνω καλύτερος σε κάτι. Ενοχλώ; Δεν στέκομαι στο αν είμαι καλός ή όχι αλλά στην προσπάθεια. Δηλαδή, θα χαθούμε όλοι οι άνθρωποι που δεν είμαστε τέλειοι;»

Για τα παιδικά του χρόνια

«Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Αλήθεια σας λέω αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής αστροναύτης δεν γίνεσαι. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι τη ΣΤ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα.»

Όταν ακούει τα παλιά του τραγούδια

Η δημοσιογράφος τον ρώτα για τραγούδια που έχει πει όπως το «Έλα μου» η τους στίχους όπως «μακαρόνια με κιμά» και εκείνος απάντα: «Είναι πιο ανάλαφρο κομμάτι. αλλά και μεγάλοι συνθέτες έγραψαν ανάλαφρα τραγούδια. Δεν είναι όλα βαρύγδουπα. Έκανα αυτό που αισθανόμουν ότι έχει ενέργεια. Τα κορίτσια ήταν τα πρώτα που με προσέγγισαν στο ξεκίνημα. Εννιάχρονα δεκάχρονα αλλά και οι μαμάδες που ήταν 25-30 χρόνων και αυτό συνεχίζεται. Στους δίσκους μου είχα και πιο σοβαρά τραγούδια όμως δεν απασχόλησαν το κοινό.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή.