Η μαζική αποχώρηση των διαφημιζόμενων και η λύση όλων των συμφωνιών για τοποθέτηση προϊόντων στο Reality οδηγούν σε ραγδαία μείωση των εσόδων κατά σχεδόν 250.000 ευρώ την εβδομάδα. Ο ΣΚΑΪ φαίνεται πως πληρώνει ακριβά το χυδαίο σχόλιο ενός από τους συμμετέχοντες, την σοβαρότητα του περιστατικού αλλά και τον σάλο που προκλήθηκε.  Ακόμη και οι πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν σημαντικές απώλειες εσόδων και μαζική αποχώρηση διαφημιζόμενων από το ριάλιτι του σταθμού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για “οικονομική καταστροφή” καθώς τα τα διαφημιστικά διαλείμματα τηλεοπτικής εκπομπής μειώθηκαν κατακόρυφα περιορίζοντας σημαντικά τα έσοδα. Οι συμφωνίες για τοποθετήσεις προϊόντων στο πρόγραμμα με τρεις μεγάλες εταιρείες ακυρώθηκαν ενώ αποχώρησαν συνολικά 21 επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί. Η απώλεια των εσόδων υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει τα 250 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα ενώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο διακοπής του Big Brother, αν και τότε η ζημιά θα είναι ολοκληρωτική καθώς κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα με τις περισσότερες δαπάνες (σπίτι κλπ) να έχουν πραγματοποιηθεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τι θα κάνει το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης που σχημάτισε ήδη φάκελο για την υπόθεση του Big Brother και προσεχώς θα καλέσει τον σταθμό σε απολογία. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό και πρωτοφανές ότι το συμβούλιο θα ασχοληθεί με περιστατικό το οποίο δεν προβλήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα αλλά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της υβριδικής τηλεόρασης. Εκεί αναμένεται και ένα νομικό μπράμτεφερ του Συμβουλίου με το κανάλι. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι το προβαλλόμενο περιεχόμενο και σε άλλες περιπτώσεις είναι στα όρια της δεοντολογίας που επιβάλλει το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης.

Προβληματισμός υπάρχει στον ΣΚΑΪ και για τις αποδόσεις των άλλων προγραμμάτων που ενώ δεν είναι κακές , αναμφισβήτητα δεν είναι οι αναμενόμενες. Ένα ζήτημα στο εξής για το κανάλι θα είναι και η “γραμμή” που θα ακολουθήσει δεδομένης της επερχόμενης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Η στάση δηλαδή απέναντι στην κυβέρνηση ασφαλώς και επηρεάζει τους πολίτες σε περιόδους κρίσης. Μέσα στα άσχημα νέα πάντως να επισημάνουμε και την προηγούμενη επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Μέγαρο Μαξίμου που από ότι μαθαίνουμε έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις