Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται», ήταν σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ο Τζώνη Καλημέρης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία του με το Open. Εξήγησε, δε, πως η αποχώρησή του από το κανάλι δεν ήταν δική του απόφαση.

«Το να είσαι πολλά χρόνια σε ένα κανάλι, σε κάνει το πρόσωπο του καναλιού κι έχεις και μια εσωτερική ηρεμία σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της καριέρας σου, τους ανθρώπους κλπ, αλλά έχει και κάποια κακά. Όταν είσαι πάρα πολλά χρόνια σε ένα κανάλι χάνεις λίγο την αντικειμενική σου κρίση, δεν μπορείς να σκεφτείς έξω από το… κουτί, παγιδεύεσαι σε αυτό το περιβάλλον που ζεις και επαγγέλλεσαι. Το να αλλάζεις συχνά κανάλια είναι κακό γιατί δεν προλαβαίνεις να στεριώσεις, γίνεσαι λίγο ερημοσπίτης, νομάς. Έχει όμως το καλό ότι ανανεώσεις συνέχεια ιδέες, ανθρώπους, παρέες, συντροφιές και αυτό σε κρατάει πάντα πιο ζωντανό.

Τώρα θα ήθελα να αράξω κάπου. Ήλπιζα ότι αυτό θα γινόταν με το Open, άσχετο αν άλλαξαν στο δρόμο τα ζητούμενα. Θα ήθελα τώρα να αράξω γιατί το έχω κάνει πολύ το… γύρω γύρω. Δεν ήταν δική μου απόφαση να φύγω από το Open. Το αρχικό στήσιμο του καναλιού ήταν να γίνει το μεγαλύτερο και το καλύτερο κανάλι της χώρας.

Κάποια στιγμή αυτό εξέλιπε ως ανάγκη, στόχος, προτεραιότητα και η άποψη που επικρατούσε ήταν να υπάρχουμε. Στο να υπάρχουμε εγώ δεν είμαι καλός, στο να συντηρούμαστε λίγο στην κατάψυξη και σιγά σιγά να δούμε τι θα γίνει. Αυτό δεν το έχω και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που είμαι εκτός τηλεόρασης τώρα. Εγώ είμαι του να γίνονται πράγματα, να μεγαλώνουμε, να δημιουργούμε, να εφευρίσκουμε νέες ιδέες. Διαφώνησα με τη στρατηγική του καναλιού», είπε ο Τζώνη Καλημέρης.

Ξενάγηση στους δημοσιογράφους, στις εγκαταστάσεις του Open από τον Τζώνη Καλημέρη

Η ανακοίνωση του Open

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως ο Τζώνη Καλημέρης είναι εκτός Open, τον Ιούνιο του 2019. Τότε, το κανάλι με μια λιτή ανακοίνωση επιβεβαίωνε τις φήμες, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του καναλιού.

«Ανακοινώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του OPEN κ. Τζώνης Καλημέρης αποχωρεί από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Το OPEN ευχαριστεί θερμά τον κ. Καλημέρη για τη συνεργασία και τη συνολική του συνεισφορά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις