Σοφία Μπεκατώρου Καίτη Γαρμπή: Το μήνυμα στήριξης της Καίτης Γαρμπή στην Σοφία Μπεκατώρου, σχετικά με τις καταγγελίες για την σεξουαλική παρενόχληση. Χιλιάδες είναι τα μηνύματα στήριξης από απλούς πολίτες, επώνυμους, αθλητές, πολιτικούς και γενικά από όλους τους χώρους, στην Σοφία Μπεκατώρου έπειτα από τις καταγγελίες της ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από (μέχρι πρότινος ενεργό) παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν την Ολυμπιονίκη είναι και η Καίτη Γαρμπή, η οποία με ένα μήνυμα στα social media εξέφρασε ανοιχτά την άποψή της τονίζοντας πως είναι στο πλευρό της.

«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μια γυναίκα που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει παρά τις πληγές της και κατάφερε να εναντιωθεί σε έναν εχθρό που απειλεί όλες μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασελγεί πάνω σε ψυχές, σώματα και συνειδήσεις. Βούλιαξε τους κορίτσι μου! Βούλιαξέ τους!», έγραψε η τραγουδίστρια.

Μπεκατώρου: «Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου» – Η νέα έκκληση της Ολυμπιονίκη

Την ευγνωμοσύνη της για τα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνει, εκφράζει με ανάρτησή της στο Facebook η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

H Σιφία Μπεκατώρου τονίζει ότι η προσωπική της περιπέτεια, δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα αλλά «είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

Η Ολυμπιονίκης υπογραμμίζει ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!»

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου»

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις