Για την δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στα 20 του χρόνια μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, περιγράφοντας, στον απόηχο των αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης από γυναίκες ποικίλων κλάδων, πως σκηνοθέτης τον είχε καλέσει στο σπίτι του και ”του την έπεσε”.

Ο γνωστός ηθοποιός διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν το περιστατικό αυτό εντάσσεται σε αυτά που χαρακτηρίζονται ως συμβάντα σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο εξηγεί πως αυτό τον βοήθησε να πάρει μια σημαντική απόφαση στον χώρο της ηθοποιίας.

«Αυτό που μου είχε συμβεί είναι ότι ένας σκηνοθέτης στις πρώτες μου δουλειές με είχε καλέσει στο σπίτι του και μου την είχε πέσει. Δεν ξέρω αυτό αν λέγεται σεξουαλική παρενόχληση, να σου πω την αλήθεια, γιατί τα όρια είναι λίγο περίεργα. Έκανε κίνηση να μου την… πέσει» αναφέρει ο ηθοποιός.

Σχετικά με την αντίδρασή του, ο Γιώργος Χρανιώτης σχολίασε: «Αντέδρασα πάρα πολύ ψύχραιμα. Ήταν και μια ειδική στιγμή για μένα, γιατί ήμουν πάρα πολύ μικρός, ήμουν 20 χρονών», ενώ συνεχίζει εξηγώντας γιατί αυτή η στιγμή τον ώθησε σε μια απόφαση:

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα αν πρέπει, προκειμένου να κάνω αυτή τη δουλειά, να ενδώσω σε κάτι τέτοιο ή όχι. Και αποφάσισα πολύ γρήγορα ότι μπορώ να κάνω διάφορες παραχωρήσεις στη ζωή μου για τη δουλειά αυτή, αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτού του είδους την παραχώρηση. Ήταν μάλλον καλό στη δική μου περίπτωση, γιατί μου λύθηκε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Για το αν θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά αυτή».

Παράλληλα, ο Γιώργος Χρανιώτης δήλωσε πως ο άνθρωπος αυτός φαντάζεται πως εξακολουθεί να εργάζεται στον χώρο, χωρίς ωστόσο να τον έχει πρόσφατα συναντήσει, ενώ για το αν το μοιράστηκε με κάποιον αποκάλυψε:

«Το μοιράστηκα με φίλους και αισθάνθηκα πολύ καλά και πολύ περήφανος, γιατί το χειρίστηκα με τον πιο έξυπνο τρόπο γιατί και στη δουλειά συνέχισα. Και αυτός, ήταν προς τιμήν του, απλά έκανε μια κίνηση».

Τέλος, ο ηθοποιός αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα δύναμης και ενθάρρυνσης προστασίας του εαυτού στους νέους που ξεκινούν στο χώρο, και σε ενδεχόμενη αντιμετώπιση παρόμοιου περιστατικού συμβουλεύει:

«Το σώμα μας είναι ναός και το πού χαρίζουμε ερωτικά το σώμα μας είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση, που δεν έχει να κάνει καθόλου με την επαγγελματική μας ανέλιξη. Το σώμα κάποιου είναι ένας ναός, που όταν αποφασίσει να ενδώσει ερωτικά σε κάποιον άλλον, το κάνει προσωπικά για δικούς του λόγους και νομίζω ότι αυτό είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος και τρόπος να πορεύεσαι στη ζωή σου.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις