Μετά από χρόνια προσμονής θα δούμε επιτέλους την ταινία Thundercats!

Πριν από μερικά χρόνια, στο διαδίκτυο, είχε κυκλοφορήσει ένα trailer (ανεπίσημα) για ταινία Thundercats. Τον Λάιονο τον έκανε ο Brad Pitt και τον Πάνθρο ο Vin Diesel. Αγαπημένη παιδική σειρά (και όχι μόνο) από τα 80’s και τα 90’s (μαζί με τις επαναλήψεις). Οι κεραυνογάτες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1985 και τα επεισόδια παίχτηκαν για 4 χρόνια. Η ανταπόκριση όμως του κόσμου, από μικρούς και μεγάλους, ήταν τεράστια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Thundercats (μαζί με τον He-Man) έχουν ίσως τους περισσότερους φαν παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Αν και παιδική η σειρά, για έναν ανεξήγητο λόγο, αγαπήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια των ετών.  Μπορεί η νέα Γενιά να μην τους έχει γνωρίσει, αλλά όσοι ζήσαμε τη δεκαετία του 1980 θυμόμαστε πολύ καλά το τί συνέβαινε σε κάθε επεισόδιο προβολής στην τηλεόραση. Τα αιλουροειδή με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που ήρθαν από τον πλανήτη της Θαντέρα!

Οι φιγούρες βασίζονται σε σκίτσα της ιαπωνικής Pacific Animation Corporation που είχε στην κατοχή της τo studio Ghibli. Tο 1988 οι Thundercats αγοράστηκαν από την Warner η οποία εκτόξευσε το franchise με 130 επεισόδια (οι παλιοί θα θυμούνται τι τρέλα επικρατούσε και με τα παιχνίδια).

H Ιστορία:

Τα ανθρωποειδή, οι Thundercats, βρίσκουν καταφύγιο στην Τρίτη Γη όταν καταστρέφεται ο πλανήτης τους, η Θαντέρα. Στο ταξίδι τους θα τους ακολουθήσουν τα Μεταλλάγματα, οι εχθροί τους δηλαδή από τον πλανήτη Πλάνταρ. Ο Μαμ – Ρα (από τους πιο διάσημους κακούς των παιδικών των 80’s) με την παρέα του, θα πολεμήσουν τον Λάιονο και τους υπόλοιπους. Στόχος του Mumm – Ra είναι να κυριαρχήσει αυτός στην Τρίτη Γη (η μεταμόρφωση του είναι όλα τα λεφτά) αλλά οι φίλοι μας Thundercats έχουν άλλη άποψη. Ο Πατέρας του Laiono, ο Jaga (ήταν και πολύ σπάνιος σαν παιχνίδι), τους καθοδηγεί πάντα όταν και εμφανίζεται σαν όραμα.

H Warner Bros έχει στα πλάνα της τους Thundercats από το 2007, αλλά δεν έβρισκε τον σωστό τρόπο για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, είχε ακουστεί πως η ταινία του Michael Bay (The Rock, Armageddon,Transformers, Bad Boys, Pearl Harbour, Island, A Quiet Place)  6 Underground ήταν ένα κωδικό όνομα για ταινία των Thundercats. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήταν.

H Warner βρήκε τον σκηνοθέτη Αdam Wingard (Godzilla vs Kong) o οποίος είναι μεγάλος φαν από πολύ μικρή ηλικία. Ο Γουίνγκαρντ συγκεκριμένα αναφέρει στο Deadline ότι όταν ήταν στο δημοτικό οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύαν επειδή είχε γράψει ένα σενάριο 270 σελίδων για μια ταινία Thundercats. Για τον ίδιο είναι όνειρο ζωής να κάνει κάτι τέτοιο.

«Εμαθα πως υπήρχε ένα σενάριο των Thundercats εκεί έξω και το είχαν μερικοί από τους παραγωγούς μου στο Death Note (Netflix). Τους είπα πως θέλω να το ξαναγράψω μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου Σάιμον Μπάρετ. Είναι ένα τεράστιο πάθος μου. Κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν γνωρίζει ούτε έχει σκεφτεί τόσο πολύ για τους Thundercats όσο εγώ. Μου έδωσαν τα ηνία. Το είδα ως ευκαιρία να κάνω έναν νέο είδος ταινίας επιστημονικής φαντασίας που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Εχει μια πλούσια μυθολογία, οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Τα χρώματα. Θέλω να κάνω μια ταινία Thundercats που θα σας οδηγήσει πίσω στην αισθητική της δεκαετίας του ’80. Δεν θέλω να ανακαλύψω εκ νέου τον τρόπο που δείχνουν. Θέλω να μοιάζουν με Thundercats (δεν αντέχουμε Αdam). Δεν θέλω να το γυρίσω ως live action ταινία. Δεν θέλω να μοιάζει με το Cats, με όλο τον σεβασμό προς τον σκηνοθέτη το οποίο δεν θέλω να κακολογήσω όπως έχει κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Θέλω να κάνω μια ταινία που δεν έχετε ξαναδεί. Μια υβριδική ταινία CGI που έχει υπερ-ρεαλιστική εμφάνιση και κατά κάποιο τρόπο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κινούμενων σχεδίων και CGI. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης. O Σάιμον Μπάρετ και εγώ ξεκινάμε να γράφουμε το σενάριο τώρα», δήλωσε ο Γουίνγκαρντ.

Όπως όλα δείχνουν ο σκηνοθέτης Wingard το πιστεύει πολύ. Για την ταινία Thundercats δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας. Η αγωνία όμως μεγαλώνει. To ξίφος των οιωνών θα περιμένει…Ο Τζάγκα θα υπάρχει πάντα σαν πνεύμα. Ο Πάνθρο με το μυαλό του θα ετοιμάζεται. O Tάιγκρα Tygra θα είναι μορφή! Η Τσιτάρα θα τρέχει πιο γρήγορα από ποτέ! Wilykit και Wilycat στο δίδυμο! Όσο για τον Σναρφ…δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Λάιονο θα υψώσει το σπαθί του και…ThunderThunder...Thundercats!Oooohhhh!!!!! Aντέχετε;

Aς θυμηθούμε και την ανεπανάληπτη εισαγωγή της σειράς (1985 – 1989):

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις