Το Μulholland Drive (2001) είναι μία από τις πιο δυσνόητες ταινίες στον κινηματογράφο.

Παρόλο που χρειάζεται να παρακολουθήσει κάποιος την συγκεκριμένη ταινία πάνω από 200 φορές, είναι σίγουρα ένα έργο που σε ταξιδεύει.  Η Οδός Μαλχόλαντ είχε τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και είχε τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς κριτικούς ως μία πολύ σημαντική ταινία στο χώρο της 7ης Τέχνης.

Ο πολυπράγμων Αμερικανός σκηνοθέτης David Lynch (σεναριογράφος, μουσικός, συγγραφέας…και παραγωγός), έχει δηλώσει ότι υπήρχαν στιγμές που ούτε ο ίδιος καταλάβαινε την ταινία του. Κάποτε ο Guardian ξεκίνησε Διαγωνισμό για τους αναγνώστες του, με θέμα για το ποιός θα δώσει την καλύτερη εξήγηση για το έργο. Με απλά λόγια για το τί θέλει να πει (όχι ο ποιητής) ο σκηνοθέτης. Στη Μουσική επένδυση είναι ο Άντζελο Μπανταλαμέντι (Η Παραλία).

O Lynch είχε φανερώσει κάποια στοιχεία κλειδιά για την ταινία, τα οποία ίσως (λέμε τώρα) και να βοηθούσαν τον κόσμο να καταλάβει την υπόθεση. Ο ζωγράφος και ηθοποιός τόνισε να προσέξουμε την αρχή της ταινίας, την σκηνή με την οντισιόν, το ατύχημα και το κλειδί. Τί ρόλο παίζει το Club Silencio (φοβερή ατάκα), η κούπα του καφέ και πολλά άλλα. Άραγε, μόνο το ταλέντο βοήθησε την Καμίλα; Σημαντικό χρονοδιάγραμμα αποτελεί και η σκηνή με το κουτί, όταν το ανοίγει μία από τις πρωταγωνίστριες μας και της πέφτει από τα χέρια.

Οι δύο γυναίκες της ιστορίας είναι οι Naomi Watts as Betty και Laura Elena Harring as Rita. Μία νεαρή λοιπόν κοπέλα, φτάνει στο Los Angeles. Το όνειρο της είναι να γίνει ηθοποιός. Σύντομα θα βρει στο διαμέρισμά της μια άλλη κοπέλα η οποία πάσχει από αμνησία. Οι δυο τους θα ταξιδέψουν σε παράλληλα σύμπαντα, κάποιες φορές με την αληθινή τους ταυτότητα ή και με διαφορετική. Ο Lynch μας βάζει στον δικό του κόσμο και δεν ξέρουμε τελικά ποιού όνειρο ζούμε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις