Mέσα στο 2022 έρχονται στην Ελλάδα οι αμερικανικές συνδρομητικές πλατφόρμες HBO Max και Disney Plus.

Warner Media και Walt Disney επεκτείνουν κι άλλο τα σχέδια τους στην Ευρώπη. Η περίοδος της πανδημίας δημιούργησε νέα δεδομένα στις υπηρεσίες streaming και οn Demand. H Διοίκηση του HBO Max (μετά από μικρή καθυστέρηση λόγω Covid), ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα της θα ξεκινήσει να εκπέμπει κανονικά (2022) σε Ελλάδα, Τουρκία, Ολλανδία, Ισλανδία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Στις χώρες αυτές, μέχρι τώρα, το ΗΒΟ είχε μικρή έως και καθόλου παρουσία.

Σύμφωνα με το Variety, σε εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας (5 Οκτωβρίου), η γενική Δντρια του HBO Max, Christina Sulebakk, ανακοίνωσε ότι το HBO Max στην Ευρώπη έχει εξασφαλίσει τις κυκλοφορίες της Warner Media 45 ημέρες μετά την προβολή τους, αντίστοιχο με αυτό που ανακοίνωσε πρόσφατα η Warner Media στην Ασία. Η κίνηση αυτή δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα όσον αφορά τις υπηρεσίες streaming. To ΗΒΟ ξεκινά φέτος στις Σκανδιναβικές χώρες και το 2022 στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ισλανδία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο επικεφαλής της Warner Media στο HBO Max global, Johannes Larcher, είπε ότι στόχος της εταιρείας είναι να βρίσκεται σε 190 χώρες έως το 2026. Στο πρώτο στάδιο, στην Ευρώπη θα δραστηριοποιούνται σε 27 περιοχές.

Το ΗΒΟ Μax πρόσφατα ανακοίνωσε (θα γίνει μάχη με Netflix) την παρουσία του σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Το κόστος σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία θα είναι μειωμένο για τους συνδρομητές τους. Σε Ισπανία και Ανδόρα οι τιμές παραμένουν ίδιες. Ένα επιπλέον Bonus σε αυτές τις χώρες, είναι ότι κάθε συνδρομητής θα μπορεί να λάβει 12 μήνες υπηρεσίας πληρώνοντας το κόστος συνδρομής μόνο οκτώ μηνών.

Στη Σουηδία και τη Νορβηγία, το HBO Max θα κοστίζει λίγο περισσότερο από 10 δολ./μήνα ή εναλλακτικά 81 δολ το χρόνο, στη Δανία 9,20 δολ/μήνα ή 70 δολ. το χρόνο και στη Φινλανδία και την Ισπανία 10,40 δολ/μήνα ή 80 ευρώ το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του προγράμματος, προβλήθηκαν teasers και κλιπ για βασικούς τίτλους του HBO Max. Το spinoff του «Game of Thrones», «House of the Dragon», κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς και ένα σύντομο απόσπασμα από την τρίτη σεζόν του «Succession».

Ο Johannes Larcher επισήμανε ότι: «Σύντομα το HBO Max θα φτάσει σε 27 κράτη και περιοχές στην Ευρώπη και 67 σε όλο τον κόσμο και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Φιλοδοξούμε να είμαστε παρόντες σε 190 εδάφη έως το 2026».

To Disney Plus αναμένεται στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2022. Το αρχικό σενάριο για την υπηρεσία ήταν πρώτα για την Ανατολική Ευρώπη μέσα στο 2021. Το σημαντικό είναι ότι η Walt Disney Company αναζητεί προσωπικό στην Ελλάδα έχοντας ανοιχτή αγγελία για Content Planning Managers στην Αθήνα και για Performance Marketing Senior Manager για τις αγορές του Ισραήλ και της Ελλάδας με έδρα το Τελ Αβίβ.

Η πλατφόρμα της Disney (εκτός από τις ταινίες και τις σειρές), περιλαμβάνει και τις παραγωγές άλλων σημαντικών studio που έχουν αγοραστεί από αυτή. Από τις πιο σημαντικές είναι αυτή της Marvel, με όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της και φυσικά τη Lucas Films με τα Star Wars.

Η επόμενη κίνηση των συνδρομητικών καναλιών θα είναι Ματ; To παιχνίδι μόλις ξεκίνησε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις