Ο Ridley Scott ετοιμάζει σειρά με θέμα το θρυλικό Blade Runner.

O μεγάλος σκηνοθέτης δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι έχουν γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «παρουσιάζουμε ήδη το Blade Runner ως τηλεοπτική σειρά, τις πρώτες 10 ώρες».

Ο Scott έχει σκηνοθετήσει το πρώτο Blade Runner του 1982 με το ανεπανάληπτο soundtrack του Bαγγέλη Vangelis Παπαθανασίου. To έργο βασίζεται στη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας Το Ηλεκρικό Πρόβατο του Philip K. Dick. Oι ιστορίες του Dick έχουν τις περισσότερες μεταφορές στον κινηματογράφο, μετά πάντα τον Stephen King. Πρωταγωνιστής ήταν ο Harrison Ford, λίγο μετά (1977) το πρώτο Star Wars. O συγκεκριμένος ρόλος τον χαρακτήρισε. To σενάριο με τις ρέπλικες έχει μείνει στο χρόνο και η περίοδος που διαδραματιζόταν το πρώτο Blade Runner ήταν το Los Angeles (σε ένα δυστοπικό μέλλον) του 2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πολλούς (συμφωνώ απόλυτα) το sequel που γυρίστηκε το 2017, ήταν καλύτερο του πρώτου. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Denis Villeneuve (Dune – 2021).

Ο Ridley Scott δεν είχε συζητήσει ποτέ για μια τηλεοπτική σειρά Blade Runner. Πριν από λίγες μέρες, μια σειρά anime βασισμένη στην ταινία με τίτλο «Blade Runner: Black Lotus» έκανε πρεμιέρα στο αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι Adult Swim. Το σίγουρο είναι ότι μια τηλεοπτική σειρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο δημιουργός έκανε λόγο και για σειρά Alien. «Tο πρώτο επεισόδιο γράφεται μαζί με έναν οδηγό για το τι συμβαίνει στη σειρά 8-10 ωρών», σύμφωνα με το Variety.
Παρόλα αυτά (με σεβασμό στα Alien) είναι προτιμότερο να δούμε μια σειρά Blade Runner.

Το πρώτο Alien του 1979 ήταν πρωτότυπο όσον αφορά το τέρας (τερατάκι – αηδία) που είδαμε στη μεγάλη οθόνη. Μαζί και με το Predator του 1987 Ο Κυνηγός, θεωρούνται κλασικά στο είδος τους. Οι μορφές και των δύο έγραψαν στον κινηματογράφο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις