Ένα στα τρία ζευγάρια στη Μεγάλη Βρετανία ανταλλάσσουν πάνω από δέκα τηλεφωνήματα και κειμενομηνύματα την ημέρα μέσω του κινητού τους, ενώ δεν περνάνε λίγα λεπτά της ώρας από τη στιγμή του πρωινού αποχαιρετισμού και το 80% καλούν το έτερον ήμισυ καθοδόν στη δουλειά του.

Αυτό αποκαλύπτει σχετική έρευνα μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας -με έδρα τη Βρετανία- η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Και αν, το να τηλεφωνείς στο ταίρι σου, για πεις ότι πρόκειται να αργήσεις να επιστρέψεις στο σπίτι, είναι μια προφανής χρήση του κινητού (81% δηλώνει ότι το κάνει) υπάρχει και ένα 74% που τηλεφωνά ή στέλνει κειμενομήνυμα το πρωί, για να πει ότι θα φθάσει καθυστερημένα στη δουλειά.

Ωστόσο, αρκετά ζευγάρια είναι εκείνα που αποδεικνύονται λιγότερο πρόθυμα να μιλήσουν μεταξύ τους όταν απολαμβάνουν ένα ποτό μετά τη δουλειά.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι μόλις το 27% ενημερώνουν ότι βρίσκονται στην παμπ, ενώ το ένα τέταρτο παραδέχεται ότι λέει ψεματάκια, του τύπου &#39&#39έχω κολλήσει στην κίνηση&#39&#39, ενώ στην πραγματικότητα πίνουν ακόμα ένα ποτηράκι.

Το τηλέφωνο αποδεικνύεται χρήσιμο και στην περίπτωση που χρειάζεται να αγγαρέψεις τον/την αγαπημένο/η για να κάνει μια δουλειά που δεν πρόλαβες (67%). Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και με ευγενικότερο τρόπο. Π.χ το 42% ρωτά το άλλο του μισό μήπως θέλει να του ψωνίσει κάτι.
Τέλος, το 28% τηλεφωνά για να μάθει απλώς τι έχει για φαγητό.

Πηγή:
-Α.Π.Ε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις