Με 157 «ναι» παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Καραμανλής
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε μετά από την διεξαχθείσα μυστική ψηφοφορία η πρόταση του πορίσματος της Προκαταρτικής Επιτροπής.

Την παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 157 «ναι». Έξι βουλευτές καταψήφισαν. Στην κάλπη βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ συνολικώς 164 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Κατά τη μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις, τη «γαλάζια» πρόταση απευθείας παραπομπής ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, όπως επίσης και, κατά δήλωσή τους, οι ανεξάρτητοι Δημήτρης Κυριαζίδης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.
Δεδομένου ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ διαθέτει 155 βουλευτές, με τον Κώστα Καραμανλή να μη μπορεί να ψηφίσει για τον εαυτό του, η «γαλάζια» πρόταση έλαβε τρεις περισσότερες ψήφους από την κοινοβουλευτική δύναμη της συμπολίτευσης, προερχόμενες από τους ανεξάρτητους.
Σημειωτέον, πως στη ψηφοφορία συμμετείχαν και οι ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Γιώργος Ασπιώτης.
Αποχώρησε η αντιπολίτευση πλην της Πλεύσης
Η αντιπολίτευση, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας, αποχώρησε από τη συζήτηση, με τους βουλευτές του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου να καταψηφίζουν.
Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές, σε κάθε περίπτωση, ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράς, επέλεξαν να απόσχουν της ψηφοφορίας. Όπως προαναφέρθηκε, στη ψηφοφορία συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Κυριαζίδης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, οι οποίοι μάλιστα ορίστηκαν ως ένας των δύο βουλευτών στην ανάγνωση του καταλόγου και ως ψηφολέκτης αντιστοίχως, ελλείψει άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης η οποία αποχώρησε σχεδόν σύσσωμη.
Πάντως, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίστηκε διατεθειμένη να ρίξει τους τόνους, φωνάζοντας διαρκώς και ερχόμενη - εκτός μικροφώνου - σε φραστική αντιπαράθεση με αρκετούς γαλάζιους βουλευτές, ανάμεσά τους ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Μετά από το σημερινό πράσινο φως της Ολομέλειας, εναπόκειται στους ανώτατους δικαστές να κρίνουν για τη βασιμότητα ή μη της κατηγορίας που αποδίδεται στον πρώην υπουργό.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί μέσω κλήρωσης σε δημόσια συνεδρίαση από τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.
