Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, μια «ανάσα» από την Πλεύση το ΠΑΣΟΚ, πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια
Επτά στους δέκα ερωτηθέντες σύμφωνα με τη Metron Analysis έχουν καταλήξει στο ποιος / ποιοι ευθύνονται για τα Τέμπη.

Τρεις σχεδόν μονάδες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis. To κυβερνών κόμμα φθάνει πλέον στο 30,2% έναντι 27,3% τον Απρίλιο ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει η Πλεύση Ελευθερίας με 14,2% έχοντας χάσει 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ΠΑΣΟΚ φθάνει μία ανάσα από το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 14% έναντι 12,5% τον Απρίλιο.
Αξιοσημείωτη η πτώση της Ελληνικής Λύσης που βρίσκεται στο 8,6% έναντι 10,4% τον Απρίλιο αλλά και το αναιμικό 1,8% της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ανάλογη εικόνα και στην πρόθεση ψήφου όπου η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 11,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτη παραμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 44% έχοντας υποχωρήσει δυο μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%, ενισχυμένος κατά 3% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33% από 32% τον προηγούμενο μήνα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 27% κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση αλλά σε μεγάλη απόσταση με ποσοστό 10%. Πρώτη απάντηση παραμένει ο «κανένας» με ποσοστό 35%.

Ακρίβεια και οικονομία τα σημαντικότερα προβλήματα
Ο βραχνάς της ακρίβειας και γενικότερα τα θέματα της οικονομίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, ιεραρχούνται από τους πολίτες ως τα δυο πλέον σημαντικά που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Ειδικά η ακρίβεια που βρίσκεται στην πρώτη θέση φθάνει πλέον στο 30% έχοντας αυξηθεί κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η κρίση των θεσμών είναι στην τρίτη θέση με 9% και ακολουθούν το δημογραφικό και η ασφάλεια με 4%.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες κυρίως από όσους τοποθετούνται στην Αριστερά και στην Κεντροαριστερά έχουν διαμορφώσει καθαρή άποψη για το ποιος/ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία στα Τέμπη. Το 20% δεν έχει διαμορφώσει σίγουρη εικόνα ενώ το 10% απαντά πως δεν γνωρίζει.

To 63% - από 70% τον Απρίλιο - πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση έναντι του 30% που θεωρεί πως κινείται προς τη σωστή, από 25% τον Απρίλιο.
