Μητσοτάκης για Τσίπρα: Ζητά απεγνωσμένα να ξεπλυθεί από τον ολέθριο ρόλο του
Αιχμές από τον κ. Μητσοτάκης για συμφέροντα και ΜΜΕ που «προτιμούν έναν πρωθυπουργό όμηρο των δικών τους πιέσεων».

Σκληρά πυρά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, «ζητά απεγνωσμένα να ξεπλυθεί από τον ολέθριο ρόλο του», αλλά και μήνυμα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε ως «πρόθυμα πλυντήρια», επεφύλαξε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη Βουλή.
«Η ιστορία είναι αμείλικτη. Η θλιβερή επέτειος του 2015 θα θυμίζει για πάντα πόσο κόστισε η ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι μνήμες αυτές κάνουν ακόμη πιο εξοργιστική την ετεροχρονισμένη απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να λανσάρει μια ωραιοποιημένη εικόνα του εαυτού του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , σχολιάζοντας πως προσπαθεί να πείσει πως το δημοψήφισμα έγινε «τάχα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Και τώρα που είναι άραγε τα νταούλια που παίζουν για να χορεύουν οι αγορές; Η κοινωνία ξέρει. Δε ξεγέλασε τους Ευρωπαίους, τους Έλληνες ξεγέλασε η πρώτη φορά Αριστερά», όπως κατήγγειλε.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος πως οι πολίτες «δεν ζητούν να γευτούν ληγμένα προϊόντα του παρελθόντος», ενώ κλιμάκωσε την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως καταδικάστηκε σε πέντε εκλογές, αλλά και πως έχει πλέον «μηδενική κοινοβουλευτική δραστηριότητα ως βουλευτής».
«Μπορεί να έρθει εδώ να μας εξηγήσει ο ίδιος το rebranding. Όσα ονόματα κι εαν αλλάξετε, θα βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας τους τρεις σας αντιπάλους, τον καθρέφτη σας, τις πληγές του τόπου και την εμπειρία των Ελλήνων. Υπάρχουν και τα πρακτικά των πολιτών στην κάλπη, εκτός από τα πρακτικά των αρχηγών. Η μόνη που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μπροστά αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε.
Στρεφόμενος δε κατά συγκεκριμένων κέντρων, υποστήριξε πως «η κυβέρνησή μας ενοχλεί κάποια συμφέροντα και κάποια ΜΜΕ που προτιμούν έναν πρωθυπουργό όμηρο των δικών τους πιέσεων. Δεν θα σας κάνω τη χάρη. Γι’αυτό προσπαθούν να βγάλουν από τη ναφθαλίνη τον παλιό αρχηγό. Δεν μας εκπλήσσει, έχουν δοκιμάσει ξανά τις αντοχές της κυβέρνησης», κατέληξε.
Επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ
Νωρίτερα, ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, με φόντο την προανακριτική Τριαντόπουλου, καταγγέλλοντας πως τα κόμματα πως έμμεσα κατηγόρησαν για τη στάση τους 14 βουλευτές της ΝΔ για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας επειδή απλώς διατύπωσαν την άποψή τους στη Βουλή.
«Αυτό πάει πολύ. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και οι πράξεις το ήθος τους. Πρώτη επινόησε αυτές τις πρακτικές η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για όσους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό είναι κατάντια. Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Ανδρουλάκη σώστε τα προσχήματα στη ψηφοφορία στην Ολομέλεια», κάλεσε το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η αντιπολίτευση «συντάσσεται με τους απογόνους της πάνω και κάτω πλατείας».