Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε «μήνυμα» στον Μακρόν με τα πιάτα στο γκουρμέ δείπνο - Τι έφαγαν
Ο Βρετανός μονάρχης υπενθύμισε με πολύ εύστοχο τρόπο την ιστορία φιλίας των δυο λαών. Το κοκτέιλ που πήρε «συμβολικό» όνομα.
Με έναν εντυπωσιακό τρόπο με αρκετές γκουρμέ γεύσεις έκλεισε η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έγιναν δεκτοί στα Ανάκτορα από τον βασιλιά Κάρολο και τα ανώτατα μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειας στο επίσημο δείπνο προς τιμήν τους στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων διπλωμάτες αλλά και διάσημα πρόσωπα. Η λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 08/07 στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Σκοπός της ιστορικής συνάντησης, η οποία είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιείται στο Κάστρο του Ουίνδσορ από το 2014, είναι οι δύο ηγέτες να αναλογιστούν τα 1.000 χρόνια «κοινής ιστορίας και πολιτισμού» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.
Το βασιλικό δείπνο των τριών πιάτων και το συμβολικό κοκτέιλ
Όσοι παρακάθησαν στο δείπνο είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα με την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σεφ Raymond Blanc ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί από τον Βρετανό μονάρχη ως μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορία (OBE).
Με μια λιτή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βασιλική οικογένεια ανάρτησε μια φωτογραφία του Blanc μέσα από τις κουζίνες των Ανακτόρων και με τη λεζάντα «Η Αντάντ της Κουζίνας» (αναφορά στην Εγκάρδια Συνεννόηση μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο).
Σύμφωνα με το επίσημα δημοσιευμένο μενού, οι συμμετέχοντες απήλαυσαν μια επιλογή από καναπεδάκια πριν το δείπνο, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο, ένα επιδόρπιο και πτι φουρ.
Το ορεκτικό αποτελούνταν από καλοκαιρινά λαχανικά από τους κήπους του Le Manoir με φασκόμηλο, ωμή ντομάτα και σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα πιάτο με κοτόπουλο Rhug Estate συνοδευόμενο με λαχανικά και πατάτες a la forestiere.


Για επιδόρπιο, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το γλυκό «Le Cassis», ένα παγωμένο παρφέ φραγκοστάφυλλου πάνω σε παντεσπάνι, εμποτισμένο με χυμό φραγκοστάφυλλου και ζελέ από elderflower. Για να ολοκληρώσουν το γεύμα, μαζί με τον καφέ σερβιρίστηκαν διάφορα πτι φουρ.
Το φαγητό θα συνοδεύτηκε από μια ποικιλία γαλλικών κρασιών και ένα ειδικά παρασκευασμένο κοκτέιλ που ονομάζεται «L'entente», το οποίο συνδυάζει βρετανικό τζιν με λεμονόκρεμα και γαλλικό pastis, γαρνιρισμένο με αποξηραμένα γαλλικά άνθη μπλουέ και αγγλικά τριαντάφυλλα.
