Οι Χριστιανοί στη Συρία φοβούνται νέο πογκρόμ - Νέα απειλητικά μηνύματα σε πόρτες εκκλησιών
Λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, νέα απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στις γειτονιές των χριστιανών.
Λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό και ενώ η Δύση έμεινε μόνο στην λεκτική καταδίκη της αιματηρής σφαγής νέα απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στις γειτονιές των χριστιανών.
Ελληνορθόδοξες οργανώσεις καταγγέλλουν ότι και πριν την επίθεση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία είχαν προηγηθεί απειλητικά συνθήματα σε τοίχους, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ισλαμιστές ενδεχομένως να προετοιμάζουν νέο χτύπημα.
Η οργάνωση των Ελληνολεβαντίνων ανάρτησε στο λογαριασμό της στην Πλατφόρμα Χ δυο απειλητικά σημειώματα που αναρτήθηκαν σε πόρτες εκκλησιών στη Σαφίτα της Συρίας με μηνύματα που υποκινούν σε γενοκτονία. Αυτά τα φυλλάδια αναρτήθηκαν σε πόρτες εκκλησιών καλώντας σε δολοφονία Χριστιανών όλων των ηλικιών, υποδούλωση γυναικών και λεηλασία της περιουσίας τους στο όνομα της θρησκείας.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Αραβικού Κόμματος Ταουχίντ του Λιβάνου, Γουϊάμ Γουαχάμπ, δημοσίευσε εικόνες διασποράς φυλλαδίων με ρητορική μίσους κατά Χριστιανών στη Συρία, στον λογαριασμό του X, τα οποία αποδίδονται σε άγνωστες οντότητες και διανέμονται σε όλη τη Συρία. Αυτά τα φυλλάδια καλούν τους Μουσουλμάνους στο Λεβάντε να διαπράξουν εγκλήματα κατά των Χριστιανών στη Συρία και περιλαμβάνουν σαφείς προτροπές για δολοφονίες και διώξεις.
Στα φυλλάδια υποκίνησης περιλαμβάνονταν αιματηρές φράσεις όπως: «Μην απέχετε από την καταστροφή χριστιανικών σπιτιών, τη σφαγή των παιδιών τους και την υποδούλωση των γυναικών τους», μαζί με επικίνδυνες θρησκευτικές δικαιολογίες που θεωρούν «τις γυναίκες τους επιτρεπτές και τον πλούτο τους λάφυρο», καλώντας για «τζιχάντ σήμερα και όχι αύριο».
