Σοκάρουν τα στοιχεία για την Ουάσιγκτον: Τους πυροβολούσε ακόμα κι όταν σέρνονταν για να ξεφύγουν
«Εγώ το έκανα, εγώ το έκανα για τη Γάζα», είπε ο 31χρονος δράστης που σκότωσε το ζευγάρι Ισραηλινών.

Με περισσότερες από 20 σφαίρες σκότωσε τους δύο υπαλλήλους της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον ο δράστης της επίθεσης. Οι υπάλληλοι ήταν ζευγάρι και σχεδίαζαν να αρραβωνιαστούν σύντομα.
Σύμφωνα με πηγές και δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η New York Post, η Σάρα Μίλγκριμ προσπάθησε να συρθεί μακριά αφού σωριάστηκε στο έδαφος.
Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον 31χρονο Ελάιας Ροντρίγκεζ από το Σικάγο να πυροβολεί τον Γιάρον Λισίνσκι και τη Σάρα Λιν Μίλγκριμ, 28 ετών και 26 ετών αντίστοιχα.
Ο Ροντρίγκεζ έσκυψε πάνω από το ζευγάρι και συνέχισε να πυροβολεί. Ακόμα κι όταν η 26χρονη έκανε μια προσπάθεια να διαφύγει, γέμισε το όπλο του και την πυροβόλησε ξανά.
Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 21 φορές με ένα πιστόλι H&K 9mm γερμανικής σχεδίασης, το οποίο είχε αγοράσει πριν από χρόνια.
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρχηγού της τοπικής Αστυνομίας και άλλες μαρτυρίες, ο δράστης, ο οποίος περίμενε βαδίζοντας νευρικά έξω από το μουσείο, πλησίασε μια παρέα τεσσάρων ατόμων που αποχωρούσε από την εκδήλωση και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα το ζευγάρι.
Ωστόσο, ο δράστης αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν ένα από τα θύματα όταν, αφού πυροβόλησε εναντίον του Γιαρόν Λισίνσκι και της Σάρα Λιν Μίλγκριμ, μπήκε μέσα στο μουσείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
«Ήταν περίπου 21:07 όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Και μετά ένας άνδρας μπήκε μέσα και έμοιαζε πραγματικά αναστατωμένος και οι άνθρωποι του μίλησαν και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Και τελικά ήρθε εκεί που καθόμουνα και τον ρώτησα ‘θέλεις νερό; Είσαι καλά;’», δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Κέιτι Κάλισερ.
Ο Γιόνι Καλίν περιέγραψε μια αντίστοιχη σκηνή: μετά τους πυροβολισμούς «ο φύλακας άφησε αυτόν τον τύπο να μπει μέσα. Υπέθεσα ότι ήταν ένα θύμα. Ήταν μούσκεμα από τη βροχή και προφανώς σε κατάσταση σοκ (…) Κάποιοι άνθρωποι που ήταν παρόντες του έφεραν νερό. Τον έβαλαν να καθίσει. ‘Είσαι καλά; Έχεις τραυματιστεί; Τι συνέβη;’. Και αυτός απάντησε: «φωνάξτε την αστυνομία»».
«Εγώ το έκανα, εγώ το έκανα για τη Γάζα», είπε ο δράστης, σύμφωνα με την Κάλισερ.
Έλεγε ότι «υπάρχει μόνο μία λύση: η επανάσταση της ιντιφάντα», πρόσθεσε η ίδια, προτού τον απομακρύνουν από το κτίριο ενώ φώναζε «Λευτεριά, λευτεριά στην Παλαιστίνη».