Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε τη Γιουβέντους (5-2) και έφυγε για τους «16»
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ισοπέδωσε τη «Γηραιά Κυριά» και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρωτιά στον έβδομο όμιλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 5-2 της Γιουβέντους στην Φλόριντα και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Οι «πολίτες» ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ισοπέδωσαν με πέντε τέρματα τη «Γηραιά Κυρία» και πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη που εκτός από την πρόκριση τους χάρισε και την πρωτιά στον έβδομο όμιλο.
Από την άλλη πλευρά η Γιουβέντους, παρόλο που ηττήθηκε από την Σίτι με τις δυο νίκες που πέτυχε στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, πήρε και εκείνη την πρόκριση για τους «16» του θεσμού ως δεύτερη του ομίλου.
Το ματς:
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση στο 11ο λεπτό, όταν ο Ντοκού, απέφυγε εντυπωσιακά τον Καλούλου και με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντι Γκρεγκόριο για το 1-0. Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν άμεσα με τον Βλάχοβιτς να εκμεταλλεύεται το λάθος του Έντερσον και να πλασάρει εύστοχα για το 1-1.
Στο 26ο λεπτό η Σίτι βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Γιουβέντους και έπειτα από λάθος του Καλούλου, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του οι «πολίτες» πήραν ξανά το προβάδισμα(2-1).
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Έρλινγκ Χάλαντ και ο Νορβηγός, πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, πλασάροντας σε κενή εστία. Στο 69' οι Σίτι πέτυχε και τέταρτο τέρμα, όταν μετά από συνεργασία του Σαβίνιο με τον Φόντεν, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-4.Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 75ο λεπτό όταν ο Σαβίνιο με ένα σουτ «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «Ιταλών» για πέμπτη φορά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Το μόνο που κατάφερε η Γιουβέντους στα τελευταία λεπτά, ήταν να μειώσει με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.
Οι ενδεκάδες:
Γιουβέντους: Ντι Γκρεγκόριο, Καλούλου, Σαβόνα, Κέλι, Κόστα, Κόστιτς, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Γκονζάλες, Κουπμάινερς, Βλάχοβιτς.
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Νούνες, Ακάντζι, Ντίας, Νουρί, Ρόδρι, Σαβίνιο, Ντοκού, Ρέιντερς, Σίλβα, Μαρμούς.
Η Βαθμολογία στον έβδομο όμιλο
- Μάντσεστερ Σίτι 9 (13-2)
- Γιουβέντους 6 (11-6)
- Αλ Αΐν 3 (2-12)
- Γουιντάντ 0 (2-8)
