Παναθηναϊκός: Η μάχη με τον χρόνο χάθηκε και πλέον ψάχνει δυο βραδιές... Μαρσέιγ
Οι μάχες με την Ρέιντζερς πλησιάζουν και οι «πράσινοι» μοιάζουν ανέτοιμοι να προσπεράσουν το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο.

Στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Μπράγκα και επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Βέστερλο (16/7) λίγες μέρες πριν τους δυο κρίσιμους αγώνες κόντρα στη Ρέιντζερς για τον δεύτερο προκριματικό του UEFA Champions League.

Τα ερωτηματικά πριν μπει στην μάχη με τους Σκωτζέσους είναι πολλά και αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους φίλους των «πρασίνων» δεν είναι οι ήττες, αλλά οι εμφανίσεις. Κανείς εξάλλου δεν κοιτάζει το αποτέλεσμα στο στάδιο της προετοιμασίας.
Εύκολα λάθη στην εστία και ανάγκη για έναν... Λαφόν

Δεν θα εστιάσω μοναχά στο παιχνίδι με την Μπράγκα. Κατά την διάρκεια ολόκληρης της προετοιμασίας στην Αυστρία, το «τριφύλλι» έδειξε την ανάγκη για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα πάρει την φανέλα βασικού... σπίτι.
Ο Ντραγκόφσκι μετά τα μοιραία λάθη του στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Ο Λοντίγκιν είναι φανερά ανέτοιμος (κάτι που φρόντισε να δείξει στο χθεσινό λάθος του δεύτερου γκολ) και πλέον, μια λύση τύπου Λαφόν είναι απαραίτητη και ήδη έχει καθυστερήσει.
Το λάθος με τον Ουναϊ και τα γκολ με το... σταγονόμετρο

Όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός δεν θα συνεχίσει να λαμβάνει την πολύτιμη προσφορά του Ουναϊ, με την πιθανότητα να συνεχίσει στους «πράσινους» να φθίνει καθημερινά. Ο Βιτόρια είχε στο «οπλοστάσιο» του έναν δημιουργό με καλή τελική πάσα που συχνά ξεμπλόκαρε την ομάδα του από την αφλογιστία. Όλα αυτά οδηγούν το «τριφύλλι» να μην μπορεί να βρει το γκολ με εύκολο τρόπο.
Ο σύλλογος έχασε υπερπολύτιμο χρόνο και όπως αποδείχθηκε δεν είχε Plan B. Ακόμη και στις επόμενες ημέρες να έρθει ένας επιτελικός μέσος, θα έχει χάσει ολόκληρη την προετοιμασία με την ομάδα. Που σημαίνει πως θα θέλει αρκετό χρόνο για να ενσωματωθεί στην λογική του Βιτόρια. Και χρόνος (τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη)... δεν υπάρχει.
Η υπέρβαση από τις σταθερές του και το «γαλλικό» θαύμα

Χωρίς να σημαίνει πως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν, η καταστροφολογία, τουλάχιστον τόσο νωρίς, είναι εκτός λογικής. Ναι, ο Παναθηναϊκός με βάση αυτά που μας έδειξε, θα χρειαστεί ένα θαύμα για να περάσει την Ρέιντζερς. Όχι επειδή οι Σκωτζέσοι είναι ανυπέρβλητο μέγεθος, αλλά κυρίως γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δικές του παθογένειες.
Θα χρειαστούν λοιπόν, δυο ψυχωμένες εμφανίσεις, όπως είχε κάνει κόντρα στην Μαρσέιγ, σε εκείνη την επική πρόκριση το 2023. Υπάρχουν και καλά στοιχεία που η ομάδα εμφάνισε στην Αυστρία. Ένα από αυτά είναι ο Κυριακόπουλος, αλλά και ο Πελίστρι που θα πρέπει να γίνει βασικός πυλώνας αυτής της προσπάθειας. Πολύ σημαντική και η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη στα γκολ, αφού κακά τα ψέματα, αυτός λογίζεται ως βασικός φορ στο μυαλό του Βιτόρια.