Πασχαλινό τραπέζι με 20 ευρώ το άτομο: Κι όμως γίνεται – Δες πώς!
Έξυπνοι τρόποι για να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Με την ακρίβεια να χτυπάει «κόκκινο» και το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι να μοιάζει πια με… επένδυση, πολλοί αναρωτιούνται: «Μπορώ να στρώσω αξιοπρεπές πασχαλινό τραπέζι χωρίς να αδειάσω το πορτοφόλι μου;» Η απάντηση είναι: Ναι! Και με λιγότερα από 20 ευρώ.
Το μυστικό: Έξυπνος προγραμματισμός + δημιουργική απλότητα
Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ούτε 5 διαφορετικά κρέατα, ούτε gourmet τσουρέκια. Χρειάζεται απλώς ένα πλάνο, λίγη φαντασία και… επιστροφή στις ρίζες της παράδοσης.
Τι περιλαμβάνει ένα οικονομικό πασχαλινό τραπέζι:
1. Κύριο Πιάτο: Μοσχαράκι ή κοτόπουλο στη γάστρα (αντί για αρνί)
Αντί για αρνί ή κατσίκι, που κοστίζει πλέον 13–16 €/κιλό, μπορείς να πάρεις:
- 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι: ~3,50 €
- Ή μισό κιλό μοσχαράκι σπάλα: ~6,00 €
Συνταγή: Ψήνεται στη γάστρα με πατάτες, λεμόνι και ρίγανη – γεύση πασχαλινή, τιμή φοιτητική.
2. Βαμμένα Αυγά (6 αυγά)
6 αυγά: ~1,50 €
Φυσική βαφή με παντζάρι ή φλούδες κρεμμυδιού (δες εδώ πως)= 0 € + οικολογικό bonus
3. Τσουρέκι DIY ή από φούρνο γειτονιάς
- Αν το φτιάξεις μόνος/η: Κοστίζει ~3 € για 1 μεγάλο (με απλά υλικά)
- Αν το αγοράσεις: Βρες προσφορές σε φούρνους από ~3,50 €
4. Σαλάτα εποχής
Μαρούλι, άνηθος, λεμόνι, λίγο λάδι: ~2,00 €
5. Κρασί (ή αναψυκτικό)
- 1 λίτρο χύμα κόκκινο κρασί: ~3 €
- Εναλλακτικά: Αν αναζητάς κάτι μη αλκοολούχο, 1 λίτρο σόδα ή αναψυκτικό = ~1,50 €
Extra tips:
Ανακύκλωσε φαγητά από τη Μεγάλη Εβδομάδα (π.χ. φακές σαλάτα, πίτα με σπανάκι)
- Μοιράσου έξοδα με φίλους/οικογένεια – κάντε το τραπέζι «ρεφενέ»
- Μην πετάς τίποτα! Το κοτόπουλο γίνεται και σάντουιτς επόμενης μέρας.

Συμπέρασμα:
Δεν χρειάζεσαι πολλά για να γιορτάσεις. Το πνεύμα του Πάσχα είναι η συντροφιά, η απλότητα και η χαρά του να μοιράζεσαι. Κι αν μπορείς να το κάνεις με μόλις 20 ευρώ, τότε έχεις πετύχει κάτι παραπάνω από οικονομία – έχεις πιάσει το νόημα!