Γιορτή της Μητέρας Πανδημία: Οι γονείς έπρεπε να αναλάβουν πολλούς ρόλους πρωτόγνωρους ή πιο ασυνήθιστους. Με ένα βίντεο η Google ευχαριστεί όλους τους γονείς (και τους μπαμπάδες φυσικά για να μην μείνουν παραπονεμένοι) που έγιναν για αρκετό διάστημα κομμωτές, δάσκαλοι, σεφ, συνάδελφοι, σύντροφοι στον χορό και καλύτεροι φίλοι…

Γονιός στην καραντίνα: Οι συμβουλές των ειδικών

Φέτος ο γονεϊκός ρόλος ήταν όντως πιο δύσκολος, αφού οι γονείς έπρεπε να στηρίξουν και ψυχολογικά τα παιδιά τους και να μείνουν οι ίδιοι σε καλή ψυχολογική κατάσταση για να το κάνουν αυτό. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η ψυχολόγος Χρύσα Λεχουρίτη, είχε τονίσει πως σε τέτοιες στιγμές, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη μέθοδος. “Χρειάζεται να έχουμε κατά νου πως εάν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης και αποφεύγουμε να μιλήσουμε εμείς στα παιδιά γι αυτήν, αυτό θα τα κάνει να ανησυχήσουν περισσότερο”, ανέφερε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα στον καταιγισμό πληροφοριών που δέχονται, τα παιδιά να αισθανθούν ήρεμα, ενημερωμένα και να λάβουν αξιόπιστες πληροφορίες, διατυπωμένες με τρόπο κατανοητό, ανάλογα προς την ηλικία τους. “Να νιώσουν πως έχουμε μαζί μια διαρκή γραμμή επικοινωνίας” τόνισε η ψυχολόγος, προσθέτοντας πως το όριο είναι να μην δώσουμε πάρα πολλές πληροφορίες.  “Να αποφύγουμε να δώσουμε πάρα πολλές λεπτομέρειες γιατί αυτό μπορεί να τα ανησυχήσει πιο πολύ. Θα ήταν περισσότερο βοηθητικό να απαντήσουμε σε δικές τους ερωτήσεις, καθώς έτσι θα εστιάσουμε στα θέματα που απασχολούν εκείνα περισσότερο” τονίζει.

Σημαντική είναι πάντα η ρουτίνα. Σε δύσκολες περιόδους, η βεβαιότητα της καθημερινής ρουτίνας και της προβλεψιμότητας είναι καθησυχαστική για μικρούς, αλλά και μεγάλους. “Στο βαθμό που είναι εφικτό, είναι αποτελεσματικό το να τηρήσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα (ώρα φαγητού, παιχνιδιού, ύπνου). Θα είναι πολύ βοηθητικό να δούμε αυτό το διάστημα σαν μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε μαζί” τονίζει η ίδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις