Το βίντεο δείχνει δύο πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα να κάνουν κόντρες, περνώντας με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από αστυνομικούς.  Οι αστυνομικοί τους καταδιώκουν και τελικά τους ακινητοποιούν και τους αφαιρούν τις πινακίδες και τα χαρτιά. Σε άλλο περιστατικό που καταγράφεται σε βίντεο της Αστυνομίας, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας, εντοπίζουν μοτοσικλετιστή να τρέχει με 140 χιλιόμετρα την ώρα… με σβηστά φώτα. Ο οδηγός καταδιώκεται από την αστυνομία, ακινητοποιείται και ακολουθεί διαδικασία αφαίρεσης πινακίδων και καταβολής προστίμου.

Αξιωματούχος της Τροχαίας Αθηνών, αναφέρει πως “κάθε βράδυ οι κοντράκηδες στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες σε Βουλιαγμένη, Σεφ, Πετρούπολη, Σχιστό και Γλυφάδα” και σημειώνει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την πρόληψη θανατηφόρων τροχαίων και για να βεβαιωθούν παραβάσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το κόστος για να “πειράξει” κάποιος το όχημά του για να αυξήσει την ιπποδύναμη, μπορεί να ξεπεράσει τα 5.000 ευρώ.

Το φαινόμενο είχε κοπάσει λόγω της καραντίνας και των περιορισμών στην κυκλοφορία, ωστόσο με την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι κόντρες ξανάρχισαν. Στα μέσα Μαΐου, καταγράφηκαν στην Αθηνών – Σουνίου, οι πρώτες κόντρες μετά την καραντίνα. Δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να τις παρακολουθήσουν, ενώ είχε επέμβει η Τροχαία που είχε βεβαιώσει 163 παραβάσεις, σε σύνολο 386 ελέγχων.

Συγκεκριμένα, είχαν βεβαιωθεί 31 παραβάσεις για πρόκληση υπερβολικού θορύβου, 23 για έλλειψη άδειας οδήγησης, 16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, δύο για επικίνδυνους ελιγμούς, 37 για φιμέ τζάμια, 10 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για έλλειψη ΚΤΕΟ, 1 για ανασφάλιστο όχημα, 35 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις και τέσσερις για παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αφαιρέθηκαν 45 άδειες οδήγησης, 61 άδειες κυκλοφορίας και 60 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό 23 οχήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις