Με την κάμερα να καταγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειές του ένας δύτης βουτά σε ποτάμι και μετά από δύο προσπάθειες καταφέρνει να βρει ένα χαμένο θησαυρό αξίας 17.000 ευρώ.
Ειδικότερα ο άνθρωπος που έχασε αυτό το δαχτυλίδι « προσέλαβε» τον δύτη προκειμένου να βρει ένα πολύτιμο δαχτυλίδι που είχε χαθεί πριν από πολλά χρόνια. Ο έμπειρος δύτης εξερεύνησε ένα τμήμα του ποταμού Σακραμέντο και κατάφερε να εντοπίσει το αξίας 15 χιλ. ευρώ χαμένο δαχτυλίδι.

Ο άνδρας είχε πάρει αυτό πολύτιμο δαχτυλίδι ως δώρο από τον αδερφού του, που είχε πεθάνει πρόσφατα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το κόσμημα πέρα από την τεράστια συναισθηματική αξία είχε και μεγάλη χρηματική αξία, που έφτανε περίπου στις 17 χιλ. δολάρια ή περίπου 15 χιλ. ευρώ. Η πρώτη βουτιά του δύτη πήγε στράφι. Αλλά στη δεύτερη απόπειρα τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά. Ο δύτης αναμένεται να πάρει περίπου 1.400 ευρώ για αυτή την εξερεύνηση του που στέφθηκε με επιτυχία ενώ όλα τα χρήματα θα πάνε στην αγορά ενός υποβρύχιου ανιχνευτή μετάλλων για μελλοντικές έρευνες.

Στο ποτάμι θησαυρός στη θάλασσα σκουπίδια…

“Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ανασύρουμε από το βυθό της θάλασσας είναι τα πλαστικά μιας χρήσης κι από τους παράκτιους καθαρισμούς, οι γόπες των τσιγάρων”, τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, η ιδρύτρια της «All For Blue» και Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου. Η “All For Blue” είναι μία διεθνής, μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και έχει αποστολή την προστασία των θαλασσών και των καρχαριών.

Ειδικότερα:

“Ο λόγος που ξεκίνησα τον Οργανισμό είναι γιατί θέλω να αφήσω πίσω μου κάτι για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Για μένα η θάλασσα είναι πραγματικά το σπίτι μου, όχι επειδή περνάω πολλές ώρες εκεί, αλλά γιατί όλοι με τη θάλασσα γαληνεύουμε και ηρεμούμε και επιπλέον ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο του κόσμου” τόνισε η κυρία Τοπούζογλου και πρόσθεσε:

“Η “All For Blue” διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, φιλοδοξώντας να επαναφέρει την καθαρότητα των νερών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του πλανήτη, αλλά και να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, να καταλάβουν ότι το περιβάλλον είναι στα δικά τους χέρια, ότι είναι η τελευταία γενιά που έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά για τη διάσωση και προστασία των θαλασσών”.

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ανασύρονται από το βυθό της θάλασσας είναι τα πλαστικά μιας χρήσης και οι γόπες των τσιγάρων