Έναν ιδιαιτέρως ασυνήθιστο, αλλά παράλληλα και ξεκαρδιστικό καυγά κατέγραψε μία γυναίκα στην Ταϊβάν. Όπως θα δείτε από το παρακάτω βίντεο, το ξύλο που έπεσε στην αυλή ενός σπιτιού στο Γκία Λάι ήταν μεταξύ ενός κόκορα και μίας μαϊμούς. Η γυναίκα που το κατέγραψε αρχικά νόμιζε οτι έπαιζαν και για αυτό έβγαλε το κινητό της, όμως στη συνέχεια όπως μπορείτε να δείτε η κατάσταση άλλαξε.

«Το μαϊμουδάκι μου είναι πολύ άτακτο και πειραχτήρι, αλλά ο κόκοράς μου δεν σηκώνει αστεία, γι’ αυτό και ποτέ δεν σταματούν να τσακώνονται»

Λίγα λόγια για τη μαϊμού

Μαϊμού ονομάζεται κάθε κερκοπιθηκιδές (μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου) ή πλατύρρινο (μαϊμούδες Νέου Κόσμου) πρωτεύον. Όλα τα πρωτεύοντα που δεν είναι προσιμιίδες ή πίθηκοι, είναι μαϊμούδες. Σήμερα υπάρχουν 264 γνωστά σωζόμενα είδη μαϊμούδων και αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις ομάδες των σιμιίδων πρωτευόντων (η τρίτη ομάδα αποτελείται από τα 22 είδη πιθήκων). Οι μαϊμούδες γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα και, σε αντίθεση με τους πιθήκους, οι μαϊμούδες έχουν ουρές.

Οι μαϊμούδες Νέου Κόσμου ταξινομούνται μέσα στην υποτάξη Πλατύρρινοι, ενώ οι μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου (υπεροικογένεια Κερκοπιθηκοειδή) αποτελούν μέρος της υπόταξης Κατάρρινοι, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους πιθήκους. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με την επιστημονική ορολογία, οι μαϊμούδες είναι παραφυλετική ομάδα (δηλαδή δεν αποτελούν μία συνεκτική ομάδα) και τα Κερκοπιθηκοειδή συγγενεύουν περισσότερο με τους πιθήκους απ’ ότι με τους Πλατύρρινους.

Οι μαϊμούδες ποικίλουν σε μέγεθος από την Πυγμαία Μαρμοζέτα, των 14 με 16 εκατοστών μήκος (μαζί με την ουρά) και των 120 με 140 γραμμαρίων βάρος, στον αρσενικό Μανδρίλο, του ενός μέτρου ύψος και 35 κιλών βάρος. Πολλές μαϊμούδες είναι δενδρόβιες, ενώ άλλες ζουν σε σαβάνες. Η δίαιτα τους διαφέρει από είδος σε είδος και περιλαμβάνει συνήθως τα εξής: φρούτα, φύλλα, καρπούς, καρύδια, λουλούδια, αυγά και μικρά ζώα (συμπεριλαμβανομένων των εντόμων και των αραχνών).

Πολλά χαρακτηριστικά είναι κοινά μεταξύ των ομάδων. Οι περισσότεροι πλατύρρινοι έχουν συλληπτήριες ουρές, ενώ οι κερκοπίθηκοι έχουν μη-συλληπτήριες ουρές ή δεν έχουν καθόλου ουρές. Πολλές μαϊμούδες έχουν τριχρωματική όραση – σαν τους ανθρώπους, άλλες διχρωματική και άλλες μονοχρωματική. Αν και οι μαϊμούδες του Παλαιού και του Νέου Κόσμου, όπως και οι πίθηκοι έχουν τα μάτια στους στο μπροστινό μέρος της κεφαλής, τα πρόσωπα των μαϊμούδων είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αν και ορισμένες ομάδες μοιράζονται συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά όπως είναι η μύτη, τα μάγουλα κτλ.