Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με το θέμα των μασκών στα σχολεία να είναι ένα από τα πλέον καυτά θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να βοηθήσει στην πάλη για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία χρησιμοποιώντας μια πολύ γνωστή φράση, το «πως τους πετσόκοψες έτσι».

Πρόκειται για την φράση που έλεγε ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιώργου Οικονομίδη.

Στο σποτάκι το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου, ακούγεται να «απειλεί» πως θα «πετσοκόψει» όσους δεν φοράνε μάσκα.

Στο τέλος του βίντεο κάνει την εμφάνισή του ο δήμαρχος, ώστε να ηρεμήσει τον «εξαγριωμένο» πετσοκόφτη και να θυμίσει στους μαθητές τα μέτρα ασφαλείας.

Η συνέντευξη του Γιαννόπουλου για την viral ατάκα

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με την ατάκα σου “πώς τους πετσόκοψες έτσι”;

Ναι, μου έχουνε πει να κάνω και βιντεοκλίπ κάτι ράπερ και τέτοια ας πούμε, δεν θέλω να πω ονόματα. Καταρχάς ένας ράπερ νομίζω το έχει βάλει και σε τραγούδι του, κάπως λέγεται…! Ένας άλλος που είναι πολύ γνωστός, αυτός μου ‘χε πει να κάνω το βιντεοκλίπ.

Όπου θα έλεγες την ατάκα;

Όπου για να ξεφτιλίσει τους άλλους ράπερ -γιατί και καλά αυτός είναι ο μάγκας ας πούμε-, θα έβγαινε από ένα μπουρδέλο και θα του έλεγα εγώ “πώς τους γ@@ έτσι ρε μαλάκα;”. (γέλια)

Και λέω, ντάξει, δεν γουστάρω, δεν μ’ αφορά. Και μου δίναν και καλά λεφτά.

Άρα κόσμος έξω στο λέει σε έχει πλησιάσει.

Μια μέρα ήμουνα στον δρόμο μου λέει ένας “πώς τους γάμησες έτσι;”, δεν πήρα χαμπάρι “τι σου έκανα;”, του λέω. Ξέρεις, τρόμαξα. Μου λέει “πώς τους γ@μησες έτσι ρε μαλάκα;”, του λέω “τι σου έκανα ρε μάγκα;”, “έλα ρε, για τον Πετρόπουλο σου λέω”, “ε αγ@μήσου του λέω βρε μαλ@κα, τρόμαξα”… (γέλια)

Γενικά όμως ο κόσμος σέβεται την ιδιωτική σου στιγμή. Περπατάω στον δρόμο ή είμαι στο μετρό, και σε σέβεται, σου λέει “ντάξει, αυτός παίρνει το μετρό να πάει στη δουλειά του” και καμιά φορά σου λένε “κύριε Γιαννόπουλε, γεια σας τι κάνετε”, αλλά εντάξει θα τύχει και καμιά παρέα που θα φωνάξει, θα θέλει να βγάλει φωτογραφία, αλλά αυτά είναι ωραία μωρέ, χαλαρά.