Ένα νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που απευθύνεται σε παιδιά και έχει ως κεντρικό μήνυμα «Οι μάσκες που χαμογελούν
Μέσα στο σποτ υπάρχει το ερώτημα, εσύ για ποιόν φοράς σήμερα τη μάσκα σου; Γιατί φοράμε όλοι τις μάσκες μας για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Επειδή όλοι, ενήλικες και παιδιά, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύουμε πως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε, καθώς και για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσαν να είναι ο παππούς μας ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο».

Όπως αναφέρει ακόμη η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας «στη νέα αυτή καμπάνια, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά φορούν τις μάσκες τους για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν και οι μάσκες κάνουν τα μαγικά τους! Γιατί οι αγαπημένοι μας καταλαβαίνουν ότι νοιαζόμαστε για αυτούς. Και μέσα από τις δικές μας μάσκες, μας χαμογελούν».

Μαθαίνουμε ασφαλείς: Με παιδικό τραγούδι το σποτ του υπουργείου Παιδείας

Με ένα ευχάριστο σποτ προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να μεταδώσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό στα παιδιά. «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», το παιδικό τραγούδι με το οποίο οι μικροί μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με τη νέα σχολική πραγματικότητα. Πρόκειται για το νέο σποτ του υπουργείου, με το οποίο ενισχύεται η καμπάνια ενημέρωσης για τον Covid-19.

Τα παιδιά «μεταφράζουν» τα μέτρα προστασίας και πρόληψης στο σχολείο σε τραγούδι. Μία πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών και την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων, από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, μέτρων προστασίας. Τα παιδιά «τραγουδούν» τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και εξηγούν πώς η μάσκα, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, το παγούρι και τα άλλα μέτρα προστασίας θα βοηθήσουν, ώστε και αυτή τη σχολική χρονιά να συνεχίσουμε να #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικοί σύνδεσμοι, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλες ενέργειες και δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις