Στιγμές τρόμου και αγωνίας επικράτησαν στη Χιλή με την εμφάνιση θαλάσσιου ελέφαντα, ο οποίος έχασε τον δρόμο του και έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους με το τεράστιο μέγεθός του. Το θαλάσσιο θηλαστικό εθεάθη να σέρνεται στους βρεγμένους δρόμους του Πουέρτο Κίσνες.

Όπως θα δείτε από το βίντεο, περισσότερο από 10 οικοδομικά τετράγωνα, με τους κατοίκους της περιοχής να σπεύδουν έντρομοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία και το λιμενικό. Στελέχη της αστυνομίας και του χιλιανού ναυτικού έφτασαν στην περιοχή, ενώ ο θαλάσσιος ελέφαντας προχωρούσε πιο βαθιά μέσα στην πόλη.

Λίγα λόγια για τον θαλάσσιο ελέφαντα 

Ο θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου (Mirounga leonina) είναι ένα από τα δύο σωζόμενα είδη θαλάσσιου ελέφαντα (γένος Μιρούνγκα). Είναι το μεγαλύτερο από τα Πτερυγιοπόδων, στο είδος των Σαρκοφάγων που ζουν σήμερα, καθώς και η μεγαλύτερη φώκια της Ανταρκτικής. Η φώκια αυτή οφείλει την ονομασία «θαλάσσιος ελέφαντας» στο σημαντικό της μέγεθος και στην μεγάλη προβοσκίδα των ενήλικων αρσενικών, που την χρησιμοποιούν για να παράγουν ιδιαίτερα δυνατούς ήχους, ιδιαίτερα κατά την αναπαραγωγική περίοδο.

Ο θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου διακρίνεται από τον θαλάσσιο ελέφαντα του Βορείου Ημισφαιρίου (του οποίου δεν συμπίπτει η κατανομή με του θαλασσίου ελέφαντα του νοτίου ημισφαιρίου) από την μεγαλύτερη σωματική του μάζα και την μικρότερη προβοσκίδα. Τα θηλυκά επίσης εμφανίζονται ψηλότερα όταν μάχονται, λόγω της τάσης τους να λυγίζουν την πλάτη τους πιο πολύ από του Βορείου Ημισφαιρίου. Ο θαλάσσιος ελέφαντας του νοτίου ημισφαιρίου παρουσιάζει πολύ μεγάλο φυλετικό διμορφισμό στο μέγεθος, ίσως τον μεγαλύτερο από όλα τα θηλαστικά, με τα αρσενικά συνήθως πέντε με έξι φορές βαρύτερα από τα θηλυκά.

Ενώ τα θηλυκά συνήθως ζυγίζουν 400 με 900 κιλά και έχουν μήκος 2,6 με 3 μέτρα, τα αρσενικά ζυγίζουν συνήθως 2.200 με 4.000 κιλά και έχουν μήκος 4,2 με 5,8 μέτραΈνα ενήλικο θηλυκό έχει μάζα κατά μέσο όρο 771 κιλά ενώ ένα ώριμο αρσενικό περίπου 3.175 κιλά.  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι θαλάσσιοι ελέφαντες της Νότιας Γεωργίας είναι περίπου 30% βαρύτεροι και έχουν 10% μεγαλύτερο μήκος κατά μέσο όρο από τους θαλάσσιους ελέφαντες της Νήσου Μακουάρι.

Το μεγαλύτερο αρσενικό που καταγράφηκε ποτέ βρέθηκε στον Κόλπο της Κατοχής, στην Νότια Γεωργία, στις 28 Φεβρουαρίου 1913 και είχε μήκος 6,85 μέτρα και το βάρος του εκτιμήθηκε ότι ήταν 5.000 κιλά.  Το μέγιστο βάρος ενός θηλυκού είναι 1.000 κιλά και το μήκος 3,7 μέτρα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και μαύρα. Το εύρος των ματιών και μία υψηλή συγκέντρωση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις