Η Σάμος δέχθηκε ισχυρότατο χτύπημα την 30η Οκτωβρίου, με ”εγκέλαδο” 6,7 ρίχτερ να πλήττει το νησί. Ο ισχυρότατος σεισμός οδήγησε σε τσουνάμι μικρής ισχύος, το οποίο, ωστόσο, προκάλεσε ζημιές σε παραθαλάσσιες κατοικίες και καταστήματα. Το Forecast Weather Greece έφερε στο ”φως” της δημοσιότητας ένα αποκαλυπτικό βίντεο, στο οποίο το κύμα ”χτυπά” ένα παραθαλάσσιο σπίτι με τρομακτική ορμή, εισβάλλοντας στο εσωτερικό και πλημμυρίζοντας τόσο τον εξωτερικό, όσο και τον εσωτερικό χώρο, υπενθυμίζοντάς μας τη δύναμη της φύσης.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στο νησί της Σάμου και είχε μέγεθος 6,7 της κλίμακας ρίχτερ, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα. Η Σάμος ”θρήνησε” τον χαμό δύο παιδιών 15 και 17 ετών, του Άρη και της Κλαίρης, που καταπλακώθηκαν από ετοιμόρροπο τοίχο που κατέρρευσε. Επιπλέον, σημειώθηκαν ζημιές σε δεκάδες κτήρια.

Ο σεισμός έπληξε και τη γειτονική Σμύρνη, η οποία ”βούλιαξε” στο πένθος με τον χαμό περισσότερων από εκατό ανθρώπων, έπειτα από την κατάρρευση πολυάριθμων κτηρίων. Οι τραυματίες χιλιάδες, με ορισμένους εκ των οποίων να νοσηλεύονται ακόμη.