Όλα τα βλέμματα «έκλεψε» ο Bernie Sanders στην ορκωμοσία Μπάιντεν και έγινε πηγή έμπνευσης για απίστευτης έμπνευσης memes. Τα πλεκτά γάντια που επέλεξε να βάλει ο πρώην αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές για το χρίσμα των Δημοκρατικών (σ.σ. το κρύο στην Ουάσινγκτον ήταν τσουχτερό), δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

Το γενικότερο outfit, το οποίο στέλνει μήνυμα ότι «είμαι περαστικός» ή «είδα φως και μπήκα» και φυσικά ο τρόπος που κάθεται στην καρέκλα, έχοντας σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος λες και περιμένει να τελειώσει η διαδικασία για να σηκωθεί να φύγει, έκαναν τους χρήστες στο Twitter να ενθουσιαστούν!

Ο Μπέρνι Σάντερς δεν ακολούθησε κανένα πρωτόκολλο στην ενδυμασία, ξεχωρίζοντας με τη συνολική του παρουσία. Εμφανίστηκε με σκούρο χακί μπουφάν (και όχι με κοστούμι ή παλτό, όπως όλοι οι υπόλοιποι), τεράστια, μάλλινα γάντια με σχέδια και έναν κίτρινο φάκελο.

«Ο Μπέρνι πήγε στην ορκωμοσία γιατί ήταν στον δρόμο του για το φαρμακείο» σχολίασε ένας χρήστης στο διαδίκτυο, που κατακλύστηκε από αστεία «meme» του 79χρονου γερουσιαστή. Πάρτε μια γεύση…

Λίγα λόγια για τον Μπέρνι Σάντερς

Ο Μπέρναρντ «Μπέρνι» Σάντερς είναι Αμερικανός πολιτικός και Γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ. Έχει υπάρξει υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016 και στις εκλογές του 2020.

Ο Μπέρνι Σάντερς είναι ο ανεξάρτητος με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του Κογκρέσου, παρόλο που συμπαρατάσσεται με το Δημοκρατικό Κόμμα σε διάφορες επιτροπές που συμμετέχει. Το 2015, προσχώρησε στο Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Υποθέσεις των Βετεράνων.

To 2015 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος στις Εκλογές του 2016. Αρχικά οι πιθανότητες του θεωρούνταν μηδαμινές, όμως χάρη σε μια ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία, έγινε ένας από τους δύο κύριους διεκδικητές του Δημοκρατικού Χρίσματος και τελικά κέρδισε το 44% των ψήφων, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα και να προχωρήσει στις κύριες εκλογές. Το 2019 ανακοίνωσε πως θα ήταν ξανά υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Εκλογές του 2020.

Μπέρνι Σάντερς – Τζο Μπάιντεν

Μέσω των προεκλογικών του εκστρατειών, ο Σάντερς έγινε γνωστός για τις οικολογικές, αντιπολεμικές, σοσιαλιστικές και προοδευτικές του ιδέες. Αυτοπροσδιορίζεται ως Δημοκρατικός Σοσιαλιστής και είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αντίθεση του στην οικονομική ανισότητα. Είναι γνωστός υποστηρικτής της καθολικής κάλυψης υγείας, της δωρεάν φοίτησης σε πανεπιστήμιο, της αύξησης του κατώτατου μισθού, της αποπληρωμής του φοιτητικού χρέους, της αποποινικοποίησης της κάνναβης, της πληρωμένης γονικής άδειας κλπ. Έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφοντάς τον ως «παθολογικό ψεύτη» και «ρατσιστή, ομοφοβικό και σεξιστή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις