Μια ομάδα 31 αστυνομικών στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο 200 λιρών στον καθένα, αφότου παραβίασαν τους αυστηρούς κανονισμούς του lockdown κατά της Covid-19 και πήγαν να κουρευτούν, εν ώρα υπηρεσίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελίες που έλαβε ότι αστυνομικοί πήγαν για κούρεμα σε κουρείο στον σταθμό Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο.

Βάσει των περιορισμών του lockdown, που επιβλήθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, τα κομμωτήρια και τα κουρεία βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, για να αποτραπεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Πρόστιμο 200 λιρών

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι 31 αστυνομικοί, που πήγαν για κούρεμα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο 200 λιρών και οι δύο εξ αυτών που το οργάνωσαν θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών για παράβαση καθήκοντος.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό και εξοργιστικό ότι αστυνομικοί μου δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών τηρώντας τους κανονισμούς κατά της Covid-19» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μάρκους Μπάρνετ.

«Αν και οι αστυνομικοί έκαναν δωρεά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο πλαίσιο του κουρέματος, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πήραν μια πολύ κακή απόφαση».

Βρετανία Κορονοϊός: “Θα αργήσει πάρα πολύ η άρση των μέτρων” – 77 νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

Ο βρετανός υπουργός, δήλωσε σήμερα στο Sky New, πως η Βρετανία είναι “πολύ, πολύ, πολύ μακριά” (“a long, long, long way“) από την άρση των έκτακτων μέτρων. Αιτιολόγησε την άποψή του αυτή, λέγοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι αρκετά χαμηλός, ενώ ανησυχία προκαλεί και το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε στη χώρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκαν 77 νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, για το οποίο έχει αναφερθεί ότι είναι ως και 30% πιο θανατηφόρο. Ο Χάνκοκ ανέφερε πως δεν είναι βέβαιοι για το πόσο πιο θανατηφόρο είναι το νέο στέλεχος, αλλά τόνισε πως είναι σημαντικό ο κόσμος να μειώσει τις κοινωνικές επαφές και να ακολουθήσει τους κανόνες.

Telegraph: Έκτακτα μέτρα ως 17 Ιουλίου

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, του Σαββάτου, αποκαλύπτει πως η κεντρική κυβέρνηση πέρασε αθόρυβα μία νομοθεσία που δίνει στις τοπικές κυβερνήσεις την εξουσία να κλείνουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δημόσιους χώρους ως τις 17 Ιουλίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διοικητικές αλλαγές, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας. Η έκτακτη ρύθμιση θα έληγε την περασμένη εβδομάδα, αλλά φαίνεται να διατηρείται ως τις 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι σχολικές διακοπές.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο Χάνκοκ δήλωσε πως ελπίζει ότι τα σχολεία (κλειστά από τις 5 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του εθνικού λοκντάουν), θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ως το Πάσχα, στις αρχές Απριλίου, αλλά αυτό, τόνισε, θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία. “Θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα, θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του προγράμματος εμβολιασμού (…) Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πως τα σχολεία θα λάβουν ενημέρωση για την επαναλειτουργία τους δύο εβδομάδες προτού ξανανοίξουν και δεν γνωρίζω αν θα γίνει πριν από τότε”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Βρετανία έχει καταγράψει 3,5 εκατομμύρια κρούσματα (γίνεται έτσι η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων) και περίπου 96.000 θανάτους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις