Διαφήμιση με αφορμή την 50ή επέτειο του Creme Egg, κυκλοφόρησε η Cadbury, ωστόσο το πασχαλινό σποτ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Η διαφήμιση παρουσιάζει διάφορους τρόπους που μπορεί να φάει κανείς το διάσημο σοκολατένιο αυγό και στο τέλος ένα ζευγάρι ανδρών να μοιράζεται το γλυκό, το οποίο περνούν ο ένας στα χείλη του άλλου, πριν το δαγκώσουν και απελευθερωθεί το κρεμώδες περιεχόμενο στο στόμα τους.

Τουλάχιστον 43.000 άνθρωποι δεν συμμερίζονται τη διαφήμιση, όπως αποδεικνύει σχετικό petition, που συλλέγει υπογραφές για να αφαιρεθεί το τηλεοπτικό σποτ.

«Επιλέγοντας ένα ομόφυλο ζευγάρι, η Cadbury ξεκάθαρα ελπίζει να προκαλέσει αντιπαράθεση και να διαφύγει της αρνητικής κριτικής […] Η Cadbury γνωρίζει καλά την θρησκευτική σημασία του Πάσχα και προσβάλλει τα μέλη της χριστιανικής κοινότητας στη διάρκεια της πιο σημαντικής γιορτής στο ημερολόγιό τους», σημειώνεται στην καμπάνια, και συνεχίζει: «Η έκθεση παιδιών σε σεξουαλικό περιεχόμενο συνιστά μορφή κακοποίησης. Είναι γνωστό πως τα παιδιά συχνά αντιγράφουν ό,τι βλέπουν την οθόνη».

Η εταιρεία Mondelez International, Inc. υπερασπίστηκε την διαφημιστική καμπάνια, δηλώνοντας περήφανη που το συγκεκριμένο σποτ γιορτάζει τους πολλούς τρόπους που μπορεί να απολαύσει κανείς ένα Creme Egg της Cadbury. «Για να αναδείξει και να προβάλλει την χαρά που φέρνουν τα προϊόντα μας, ένα στιγμιότυπο από ένα αληθινό ζευγάρι να μοιράζεται το αυγό συμπεριλήφθηκε στη διαφήμιση», διευκρίνισε η εταιρία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν με την διαφήμιση, κάνοντας λόγο για ένα θετικό μήνυμα γύρω από το σεξ, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν σχολιάζοντας πως δεν έχουν καμία πρόθεση να μοιραστούν το γλύκισμα με κανέναν.

Η Mondelez International, Inc., που δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την διαφημιστική καμπάνια, απάντησε επίσης σε όσους σχολίασαν την έλλειψη μέτρων αποστάσεων στο πλαίσιο της πανδημίας το κορονοϊού, λέγοντας πως «οι ηθοποιοί στη διαφήμιση είναι από το ίδιο σπίτι οπότε ενθουσιάστηκαν που μοιράστηκαν ένα Creme Egg της Cadbury».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις