Τεράστια είναι η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Λουτρακίου και έφτασε οριακά μέχρι την Δυτική Αττική. Υπολογίζεται πως περισσότερα από 55 χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη.

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης, οι συνθήκες μεταβλήθηκαν και η νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ήταν η πρώτη χωρίς ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στα Γεράνεια Ορη.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για τρίτο 24ωρο, στα Γεράνεια Όρη αναφέρει πως «Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της».

Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι, ενδεχομένως, έως την Κυριακή να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά. «Σύμμαχος» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις