Βαγγέλης Μπαταρλής: Το βίντεο του αστυνομικού πριν το συλλαλητήριο για τα Τέμπη, που τάσσεται υπέρ των διαδηλώσεων έγινε αμέσως viral.

To βίντεο δημοσιεύτηκε στο TikTok από τον ίδιο στις 8 Μαρτίου συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια.

Ο αστυνομικός δηλώνει τη στήριξή του και τονίζει πως είναι 1000% με όσους διαδηλώνουν για την τραγωδία.

Ποιος είναι ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

Το όνομά του το έχουμε ακούσει αρκετές φορές, αφού έχει γίνει «φύλακας – άγγελος» για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.

Είναι 31 ετών, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και για αρκετά χρόνια βρισκόταν ως φύλακας στα σύνορα του Έβρου.

Επίσης, έχει βραβευτεί για την προσφορά του, καθώς στα 13 χρόνια του στο Αστυνομικό Σώμα πολλές φορές με αυτοθυσία και αψηφώντας τον κίνδυνο έχει βάλει τον εαυτό του μπροστά στο καθήκον.

Τον Ιούνιο του 2020 έσωσε μια νεαρή γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο Thrakinet για το περιστατικό: «Λάβαμε ένα σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για γυναίκα που βρισκόταν εντός θαλάσσης και καλεί σε βοήθεια. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100 αλλά και στο Λιμενικό. Ήταν στα 200 μέτρα. Πήγαμε άμεσα στο σημείο και διακρίναμε πλήθος κόσμου και τη γυναίκα να μη μπορεί να κολυμπήσει. Μπήκα δίχως δεύτερη σκέψη στο νερό. Δίχως να με ενδιαφέρει πόσο μακριά ήταν η κοπέλα παρά μόνο να προλάβω τα χειρότερα. Είχε κακές καιρικές συνθήκες, έφτασα στην κοπέλα που ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και με αρκετή δυσκολία την έβγαλα στη στεριά».

Στο παρελθόν, έσωσε τρία ανήλικα παιδιά που κακοποιούνταν από τον πατέρα τους. Ένα 13χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει για όσα περνούσαν στο σπίτι και εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε να τον καλέσει ανά πάσα στιγμή.

Ο Βαγγέλης σε ανάρτησή του στα social media, είχε περιγράψει πως σώθηκαν τα παιδιά.

Θεωρείται επίσης, ο «φύλακας άγγελος» των κακοποιημένων γυναικών.

Όπως λέει και ο ίδιος, «Πολλές είναι οι γυναίκες αυτές που έχουμε πάει σε ανάλογα περιστατικά που στην ερώτηση μου “γιατί δεν χωρίζεις με τον άντρα σου” παίρνω την εξής απάντηση. «Φοβάμαι» αλλά.

“Μένω κυρίως για τα παιδιά μου ανέχομαι όλες αυτές τις συμπεριφορές για τα παιδιά μου ! Είμαι μόνη χωρίς δουλειά χωρίς κάποιον στον κόσμο να βοηθήσει οπότε πες ότι χώρισα ποιος θα μεγαλώσει αυτά τα τρία παιδιά ποιος θα τα ταΐσει”».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις