Ένας άνδρας και τρεις φίλοι του βρίσκονταν σε ταξίδι προς τη Γαλλική Πολυνησία με ιστιοφόρο.

Το ταξίδι τους χάλασε μια γιγαντιαία φάλαινα που βύθισε το σκάφος τους, αφήνοντάς τους για ώρες στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο Ρικ Ροντρίγκεζ και οι φίλοι του βρίσκονταν σε ταξίδι προς τη Γαλλική Πολυνησία με το ιστιοφόρο του, Raindancer, όταν σε μια στιγμή συγκρούστηκαν με το κύτος.

«Συνέβη σε μια στιγμή. Ήταν απλά μια πολύ βίαιη σύγκρουση με τρελούς θορύβους και όλο το σκάφος κουνήθηκε», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ στην εκπομπή TODAY του NBC.

«Ακούστηκε σαν κάτι να έσπασε και αμέσως κοιτάξαμε προς το πλάι και είδαμε μια πραγματικά μεγάλη φάλαινα να αιμορραγεί», είπε.

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σοβαρή που η προπέλα του σκάφους έσπασε και ο υαλοβάμβακας γύρω της θρυμματίστηκε, «ρίχνοντας» το σκάφος στον ωκεανό.

Καθώς το νερό άρχισε να εισχωρεί στο σκάφος, οι τέσσερις φίλοι ήταν αποφασισμένοι να επιβιώσουν. «Υπήρχε μια απίστευτη ποσότητα νερού που έμπαινε μέσα, πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ.

«Ακόμα και όταν το σκάφος βυθιζόταν, ένιωθα σαν να ήταν μια σκηνή από ταινία. Σαν όλα να επιπλέουν», είπε φίλη του.

Ο Ροντρίγκεζ και οι φίλοι του ενήργησαν γρήγορα, εκπέμποντας κλήσεις κινδύνου και μηνύματα κειμένου καθώς ετοίμαζαν μια σωσίβια λέμβο. Το Raindancer βυθίστηκε μέσα σε περίπου 15 λεπτά.

Η διάσωσή τους διήρκεσε πολύ περισσότερο, με τους τέσσερις φίλους να βρίσκονται στα ανοιχτά νερά για περίπου εννέα ώρες πριν βεβαιωθούν ότι θα ζούσαν για να διηγηθούν την ιστορία.

Οι περουβιανοί αξιωματούχοι έλαβαν το σήμα κινδύνου της ομάδας και ειδοποιήθηκε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Τελικά, ήταν ένα άλλο ιστιοφόρο, το Rolling Stones, που ήρθε να βοηθήσει την ομάδα, αφού η μία κοπέλα από το σκάφος μοιράστηκε το περιστατικό σε μία ομάδα παρακολούθησης σκαφών στο Facebook.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις